XS
SM
MD
LG

Borac ''razbio'' Slogu

Borac - Sloga/ Foto: Vladimir Stojaković.

 

Rukometaši Borca m:tel ubjedljivo su večeras, u dvorani "Borik", savladali starog rivala, Slogu iz Doboja 34:22 i nakon pobjede u Doboju (27:26), obezbijedili plasman među najbolje četiri ekipe u Kupu BiH.

Umjesto tvrde i neizvjesne utakmice, na kakvu smo navikli u sudaru ovih ekipa, gledali smo igru mačke i miša.

Otvaranje utakmice kao iz snova za aktuelnog osvajača Kupa BiH. U osmom minutu "crveno-plavi" su već imali velikih 8:0. Prvi gol Sloge vidjeli smo tek na početku devetog minuta, ali to nije uticalo na igru Banjalučana. Iz minuta u minut rešetali su gol gostiju, koji su jedini put do mreže Bojana Ljubišića pronalazili sa linije sedam metara. Sredinom prvog dijela izabranici Mirka Mikića imali su devet golova viška, 12:3. Do prve dvocifrene prednosti rukometaši Borca m:tel stigli su u 20. minutu, kada je za 15:5 pogodio Miloš Nježić. Ali, nije to bila najveća prednost. U 26. minutu Vučićević pogađa za plus 13, 20:7. Ovu razliku domaći su zadržali do odmora, 23:10.

Velika prednost omogućila je Mirku Mikiću da u nastavku izmiješa karte, što je uticalo i na pad koncentracije, a to su Dobojlije iskoristile i u 37. minutu smanjuju zaostatak na 26:15. Mikić je reagovao minutom odmora, ali gosti nastavljaju sa boljom igrom i na isteku 41. minuta prilaze na jednocifreni zaostatak, 26:17. Ipak, domaći su se brzo konsolidovali, vratili stvari na svoje mjesto, i mirno utakmicu priveli kraju.

Najzaslužniji za ubjedljivu pobjedu crveno-plavih bili su Vukašin Rakocija sa sedam golova, pogodak manje postigao je Miloš Nježić, dok se Nikola Jeremić četiri puta upisao u strijelce.

Kod Sloge prva imena susreta bili su nekadašnji "Borčevci", Nikola Knežević sa sedam i Arsenije Bubić sa dva gola manje.

Izvor. Fejsbuk Borac