XS
SM
MD
LG

U RFK Grafičaru rade na razvoju igre i afirmaciji mladih igrača

RFK Grafičar - foto: Milija Žižić

U RFK Grafičaru su sproveli u delo sve zacrtane zamisli vezane za pripreme i spremno očekuju nastavak prvenstva na liderskoj poziciji. Svesni su igrači trenera Milije Žižića pozicije u kojoj se nalaze i odgovornosti koja počiva na mladim plećima.  Liderska pozicija neće prestavljati posebno opterećenje, čak šta više, biće to svojevsni stimulans da nastave u jesenjem ritmu. Na drugoj strani protivnici će uvažavati i respektovati snagu i rezultate ’’ljubičaste’’ i to može biti prednost.  

Pred odlazak u Pirot trener Milija Žižić se osvrnuo na protekli pripremni ciklus, i ponavlja da je njihov zadatak dvojak. - Uporedo radimo na razvoju igre, odnosno afirmaciji mladih igrača i stvaranju atmosfere za postizanje vrhunskih rezultata. Protekla jesen je za nas dobro polazište i temelj za dalju nadgradnju. Očekuju nas nova iskušenja i izazovi da se rezultatski potvrđujemo i afirmišemo našu mladosti, jednom rečju, sve što nas čini boljim i uspešnijim. Respektujem ligu, gde se razvijamo i izgrađujemo kao igrači. Verujem da sistematskim radom i pravilnim pristupom možemo dalje da se usavršavamo i napredujemo. Zadovoljstvo se ogleda u mladosti tima, uigranosti, akumuliranoj energiji i motivisanošću  da radimo pod okriljem velikog kluba kao što je Crvena zvezda - kaže nadahnuto Žižić.

Prvo iskušenje za jesenjeg lidera biće neugodno gostovanje protiv Radničkog u Pirotu. - Pirot je oduvek bio fudbalski grad, sa posebnom atmosferom na stadionu. Radnički je kao i Grafičar novajlija među prvoligašima, i uspešno su položili prvi deo testa u prvenstvu. Poseduju dobar igrački kadar i kvalitetno su odigrali i ozbiljan su kandidat za plej of. Piroćanci nisu značajnije menjali tim i nastavljaju prvenstvo u kontinuitetu - kaže cenjeni stručnjak, otkrivajući tek deo onoga što zna o budućem protivniku.