XS
SM
MD
LG

Njihova tajna je u - kvalifikacijama!

BiH

Oduvijek mi je najteže bilo pisati kad sam srećan. Jer kada si srećan, riječi ti i ne trebaju, a meni je takav bio jedan period u to vas uvjeravam. U sreći ponestaje riječi, ponestaje pravih atributa, nekako se mozak sav pomjeri, ne znaš ni šta bi napisao.

O, bože, kakve su to samo bile kvaifikacije. Kako su naše reprezentativke odigrale tih sedam utakmica i kako su se predstavile svim tim reprezentacijama. To je nešto zastrašujuće, nešto najvrijednije što mi imamo i hvala dragom Bogu što je tako.

Nisu se možda naše reprezentativke, kao ni mi, dovoljno naspavali poslije sedam nevjerovatnih utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine u Engleskoj, ali su zato stigle da ispune svoje obaveze i nadoknadile su one to sigurno. 

Nisu im se sigurno poslije tog perioda slegle ni emocije poslije fantastičnog rezultata u dosadašnjim kvalifikacijama kao ni selektorici Samiri Hurem i cijelom stručnom štabu.

Gledao sam tih nekoliko utakmica i zaključio da naše igračice imaju svoju kuću, tamo gdje se najbolje osjećaju - trening centar u Zenici je njihova dnevna soba. 

Razumijem ih, najljepše je kod kuće i to je živa istina. A zašto da ćutim? Zašto to ne kažem, ONE SU NAŠE ZLATO!

11 sati filma, 11 sati bitke nad bitkama, 11 sati fudbala, 11 sati čuda, magije, fantazije od bh. igračica, ma šta više reći?

Ako se sa pravom može konstatovati da živimo u eri kada naše igračice pišu nove stranice reprezentacije i u toj knjizi svakako će biti imena tih djevojaka koje će imati velike uloge za razvoj situacije, jer nije mala stvar osvojiti 15 bodova u sedam odigranih utakmica.

Jesmo mi izgubili od Danske i Italije indetičnim rezultatom 2:0, ali Italija dosta ulaže u ženski fudbal i prošlogodišnji je učesnik Mundijala u Francuskoj, dok Danci dosta takođe ulažu dosta više od nas u ženski fudbal. Međutim igračice su ostavile zadnji atom snage na terenu i hrabro su poražene od tih reprezentacija. 

Nastavak kvalifikacije je ujedno i nastavak velikog serijala pod nazivom "Borba za Euro". Ostale su nam još tri utakmice, kod kuće nam dolaze Italija i Danska i idemo na megdan Gruziji. 

Nemaju neke reprezentacije onaj inat koji mi imamo, kada spustimo taj pogled, kada se druge igračice uplaše, onda biva samo jedan pobjednik na terenu. 

Čuda tek dolaze, zapamtite šta sam rekao!


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6