XS
SM
MD
LG

Đalović doneo tri boda Zemuncima

Foto: H.D.Vujanović

U vetrovitom Zemunu malo prave igre u prvom poluvremenu. Igra se uglavnom odvijala na sredini terena sa dosta grešaka u predaji lopte kod igrača obe ekipe. Pauza od dva i po meseca je ostavila traga na formu, a uz to su oba tima nastupila u podmlađenim sastavima, kod Zemuna 7, a Kabela 4 bonus igrača. Uz to nisu igrali ponajbolji igrači, Pavlović za Zemun i Govedarica za goste iz Novog Sada.
Prvi udarac na gol je viđen u 23. minutu, Gajić je sa 20 metara veoma mlako šutirao pravo u domaćeg vratara. Pet minuta kasnije i Petrović je pokušao sa iste udaljenosti, a Krunić je loptu ukrotio lepom paradom.
U drugom poluvremenu za nijansu jači ritam, a Karać u 53. minutu snažno šutira sa ivice kaznenog prostora, ponovo je Krunić siguran. A onda na drugoj strani prvi udarac u okvir vrata Kabela i pogodak. U gužvi posle udarca iz ugla se najbolje snašao veteran Đalović i nogom sa 4-5 metara loptu poslao u mrežu.
Kabel od tog trenutka kreće ozbiljnije u napade mada jalovo, a Zemun uspeva da odoli i iz jednog brzog kontranapada u 87. minutu propušta priliku da reši utakmicu. Naime rezervista Grgić je izbio sam ispred Vukliša i sa nekih 10 metara opalio po lopti, ali pravo u njegove grudi. Umalo se to nije osvetilo domaćima u drugom minutu nadoknade kada posle izvedenog kornera najviši u skoku biva Petrić i loptu šalje u rašlje, ali junak današnjeg susreta Krunić bravuroznom intervencijom spašava svoj gol.
Zemunci posle dva prethodna remija kod kuće protiv Novog Pazara i Smedereva najzad osvajaju 3 boda, dok je Kabel bio bez poraza 12 kola. Prethodni su doživeli još 14. oktobra na gostovanju Smederevu.

ZEMUN - KABEL 1:0 (0:0)

STADION: Gradski stadion Zemun. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Ostraćanin Stanko. POM.SUDIJE: Savić Nebojša i Mikalački Ivan. STRELCI: Đalović 76.min (Zemun). ŽUTI KARTONI: Mijailović i Grgić (Zemun), Kočović, Karać, Petrić i Pavlićević (Kabel).
ZEMUN: Krunić, Križan (Grgić), Ristović, Vasiljević, Njamculović, Petrović (Adžibaba), Avrić (Pavlović), Kiso (Kuzmanović), Stokić, Mijailović, Đalović.
KABEL: Vukliš, Bjeković, Ilić, Petrić, Pantelić (Dražić), Petrović, Kočović, Karać (Vidakov), Kojičić, Gajić (Izučukvu), Mandić (Pavlićević).