XS
SM
MD
LG

Iz Kolašina u Evropu

Rukometašice Budućnosti, Podgorica/ Foto:Pobjeda, Ana Marković

Rukometašice Budućnosti danas počinju pripreme za predstojeću sezonu. Prva baza je Kolašin, a najvažniji, uvodni dio rada, poslužiće treneru Draganu Adžiću sa saradnicima i za prilagođavanje pojačanja sistemu Budućnosti.

Očekuje se tokom priprema dolazak Andrea Lekić iz Srbije i Ruskinje Valerija Maslova.

Danas je u autobusu bila reprezentativka Brazila Barbara Arenhart, koja je stigla prije dva dana. Alison Pino je već drugu sedmicu u treningu sa ,,plavima”.

- Sve djevojke su od marta, u uslovima koji su bili prepisani, vrijedno radile, tako da je i ovaj dio, nakon našeg novog okupljanja u maju, protekao na isti način. Sve nove djevojke su dobile adekvatne programe, pravovremeno smo se povezali i upoznali sa načinom rada. Tako da vjerujem da smo i tu neke prve korake napravili. Najvažnije da su zdrave. Trenutno nijesmo kompletni, nedostaju Lekić i Maslova, očekuju negatine testove u svojim zemljama i nadam se da će nam se brzo priključiti - kazao je Adžić.

Budućnost će u Ligi šampiona, na premijeri 12. septembra, gostovati kod Podravke. Rivali u grupnoj fazi su još Đer, Brest, Odenze, Valčea, CSKA i Borusija Dortmund.

- Ispred nas je velika neizvjesnost, ali naše je da vjerujemo da će se igrati Liga šampiona. 

,,Plave” će najvjerovatnije, ako uslovi dozvole, testirati Mec i to će biti jedina provjera do starta elitnog takmičenja.