XS
SM
MD
LG

Gasi se sportski brend Crne Gore

RK Budućnost, Podgorica

Tamni oblaci nadvili su se nad ŽRK Budućnost. Najtrofejniji crnogorski klub suočavao se sa problemima kroz blistavu istoriju, ali nakon odluke kompanije "Bemaks" koja je tri godine bila glavni sponzor da raskine ugovor, dvostruki šampion Evrope je pred gašenjem. Klub slavne istorije je u praktično bezizlaznoj situaciji i prijeti mu nestanak sa scene.

– Na današnji dan klub se gasi. Nažalost, nije ni prvi ni posljednji, ali to je sudbina koja nas je sačekala – kazala je za "Dan" legenda Budućnosti, jugoslovenskog i crnogorskog rukometa Maja Bulatović, koja je izvršni direktor kluba.

Odluka kompanije "Bemaks" da raskine ugovor šokirala je sve u klubu.
 

Kakva je situacija sa igračicama koje su imale ugovore sa klubom i igračicama koje su potpisale ugovore, i koje su dovedene kao pojačanja za narednu sezonu?

– Ovih dana prave se aneksi ugovora, da prođemo bez penala i da budu slobodne u izboru nove sredine. Kako ćemo u tome uspjeti, ne znam. Igračicama koje su trebalo da dođu treba da se saopšti informacija da nisu dio kluba, da su takođe slobodne. Jednostavno, klub se gasi – podvlači Bulatović.

image

Ko je vlasnik kluba i ima li načina da se klub spasi propasti?

Vidite li izlaz iz ove alarmantne situacije?

– Mnogo je to složeno. Moraju se raskinuti ugovori koje je napravio "Bemaks", tačnije ugovori koje su napravile menadžerka Katarina Bulatović i trener Bojana Popović, koje su sklapale ekipu. Takođe, smatram da se svjesno sa Milenom Raičević ušlo u tu tužbu, koja je kod EHF završena kako je završena. Hoće li Budućnost kao Vardar zbog duga biti izbačena iz Lige šampiona to ne znam, ali mi smo svemu naredni. Ponavljam, na današnji dan nemamo uslova da budemo učesnici Lige šampiona. Jednostavno, klub se gasi. Hoće li on igrati crnogorskoj ligi, ko će da ga vodi, ja ne znam ovog trenutka, ali imamo obaveze iz šestog i sedmog mjeseca prema zaposlenima i povjeriocima koje moramo da regulišemo. Igračicama u ponedjeljak treba se saopšti da im se raskidaju ugovori, ali ja ne znam ko će to da to kaže, jer ja nisam finansijer - zaključila je Maja Bulatović.

ŽRK Budućnost je u problemu. ŽRK Budućnost ne pamti teže trenutke. Dvostruki prvak Evrope je dotakao dno.

Bojana Popović odlazi?

Ruski rukometni portal "Brzi centar" saopštio je da trener ekipe Bojana Popović napušta klupu Budućnosti.

Da li će doći do potpunog egzodusa ili će država stati iza Budućnosti, ostaje da se vidi...