XS
SM
MD
LG

Čeka se Rus i plejmejker

KK Mladost, Mrkonjić Grad

MRKONjIĆ GRAD: Pripreme za  bh šampionat počeli su košarkaši „Mladost“ iz Mrkonjić Grada. Pod stručnim nadzorom trenera Žarka Milaković i njegovi saradnika Radana Gavrića i Ninoslava Miloševića  trenira dvanaest  košarkaša. Do kraja mjeseca treba da stigne Rus Pavel Lobarev i još jedan plejmjeker. Cilj Mrkonjićana je plasman u vrh tabele i Liga za prvaka.

Trener Žarko Milaković, kaže da su uprava kluba i stručni štab uspjeli da kompletiraju ekipu za naradni BH  šamionat. Planovi su da se ekipa dobro fizički pripremi za prvenstvo, a oko njega   je još mnogo nepoznanica, ne zna  koliko će ekipa tačno biti u ligi. četrnaest kako je prvobitno bilo planirano ili deset, prema nekim najavama.

-Na nama je da se dobro priperimo i uigramo za teške ligaške utakmice. Sve drugo je po strani, jer znamo svoj cilj. Uspjeli smo kompletirati tim. Uz košarkaše koji su u prošlom šampionatu nosili dres: Đorđe Aleksića, Srđana Milanovića, Dušan Jotića, Aleksu Stojanovića... tu su novajlije Igor Josipović, Jovan Đorđević Marinković, Rus Pavel Lobarev, Stafan Lakić...Lobarev treba da se priključi ekipi do kraja mjeseca, a do tada treba da riješimo pitanje još jednog kvalitetnog i iskusnog plejmejkera. Bili smo u pregovorima sa nekim igračima, ali su se oni odlučili za druge sredine. Ništa nije hitno i to pitanje ćemo riješiti uskoro- kaže Milaković.

 Sportski direktor  Mladosti Miladin  Rmuš ističe da je cilj da ekipa u narednom šampionatu igra kvalitetnu košarku. I da se plasira u vrh tabele. Zadovoljni bi bili plasmanom u Ligu za prvaka.

-Mi smo počeli pripreme da ne znamo kada šampionat počinje? Koliko će se ekipa takmičiti? I mnogo toga, što ukazuje na loše stanje u bh košarci. Što se tiče ekipe mi smo tim veće formirali. Oko angažovanja igrača vodili smo se  preporukama Uprave kluba, da se mora smanjiti budžet za narednu sezonu. Naše ambicije su uvijek iste, plasman u vrh tabele i Ligu za prvaka. Vjerujem da će Mladost u narednom šampionatu imati zapaženu ulogu - kaže Rmuš.

U dobar plasman uvjeren je kapiten Đorđe Aleksić, koji deset sezona nosi dres Mladosti.

-Želim da kažem da je Mladost stabilan klub. Mislim da imamo dobru ekipu. Mladog i ambicioznog trenera i vjerujem u dobre rezultate. Naš je cilj plasman u Ligu za prvaka - kaže Aleksić.

Slično priča i Igor Josipović, koji je i ranije nosio dres Mladosti. On će će biti jedan od ključnih košarkaša u timu Žaraka Milakovića.

-Nadam se da ćemo prije svega biti zdravi i dobro se pripremiti za šampionat. Biće mnogo izazova, jer je dosta kvalitetnih ekipa. Neke igraju i ABA B ligu. Mislim da imamo dobar tim i nadati se dobrom plasmanu. I nadam se da ćemo  iz prikrajka vrebati priliku da se plasiramo u Ligu za prvaka - kaže Josipović.

Kompletan  ciklus priprema košarkaši Mladosti obaviće u dvorani u Mrkonjić Gradu i na terenima Turističko-rekreaconog centra „Balkana“.


21 .kolo Prvenstvo BiH
Čapljina : Široki
Sloboda : Zrinjski
Bratunac TRB 78 : 63 Kakanj
Igokea : Mladost
Spars 83 : 82 Promo
Leotar : Vogošća
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Igokea 20 18 2 38
2 Široki 20 16 4 36
3 Spars 21 15 6 36
4 Bratunac TRB 21 11 10 32
5 Sloboda 20 11 9 31
6 Leotar 20 10 10 30
7 Zrinjski 20 9 11 29
8 Čapljina 20 9 11 29
9 Promo 21 8 13 29
10 Mladost 20 8 12 28
11 Kakanj 21 7 14 28
12 Vogošća 20 0 20 20