XS
SM
MD
LG

DRAMA U ISTOČNOM SARAJEVU: Slavija nadoknadila dva gola zaostatka, pa prošla na penale

Fudbaleri Slavije iz Istočnog Sarajeva su poslije boljeg izvođenja penala savladali Mladost iz Doboja kod Kaknja u utakmici 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine. Poslije 2:2 u regularnom toku, nakon što je Slavija dala dva gola u samom finišu meča, otišlo se u penale gdje Sokolovi slave pobjedu sa ukupnih 9:8 i idu u osminu finala

Po izuzetno teškom terenu u Istočnom Sarajevu nije viđeno mnogo dopadljivog fudbala. Borbenosti nije nedostajalo, ali je manjkalo kvalitetnih prilika. Slavija je od početka utakmice preuzela kontrolu lopte, Mladost se ograničila na čvrstu igru pozadi, te prvu šansu i stvaraju domaći. Igrala se 18. minuta utakmice, Drljević je za malo dao dug for sebi, dovoljno da Salko Pirija bude taman toliko brz da dohvati loptu, a ne napravi penal, kojeg su domaći tražili nakon tog duela.

Minutu kasnije Mladost dolazi do gola. Povukli su brzu kontru, odbrana Slavije je jednom otklonila opasnost, zatim je Ivan Trifković odbranio zicer, ali je Fahrudin Kovač na pravom mjestu i pogađa za 1:0.

Do drugog gola Mladost stiže u 42. minutu. Pobjegao je po desnoj strani desni bek, Anes Vehab, po zemlji asistirao za Fahrudina Kovača, a ovaj lako trese mrežu domaćih za 2:0.

Slavija i u nastavak susreta ulazi sa željom da postigne gol, opet je lopta više bila kod njih, ali nisu bili konkretni. Dobru šansu napravili su u 53. minutu. Vučina Šćepanović je izveo korner, a rezervista Dejan Bjeloš je glavom šutirao pravo u Salka Piriju.

Gosti sve do 71. minute nisu napravili gotovo ništa prema naprijed, a onda su umalo stigli do trećeg gola. Armin Čerimagić je pobjegao odbrani Slavije, svi su stali tražeći ofsajd, ali je zastavica Senada Alete ostala spuštena, izašao je sam na Trifkovića, ali je čuvar mreže Sokolova fantastično odbranio njegov šut i spasio svoj klub još jednom.

Minutu kasnije Slavija je u dobroj šansi. Dejan Bjeloš je pobjegao odbrani Mladosti, tamo je vidno oboren od strane defanzivca Mladosti, ali danas vrlo loši sudija Benjamin Deljković nije pokazao na penal na čuđenje svih na stadionu. Umjesto toga, Slavija je izvela korner, a Bojanić je sa druge stative šutirao preko gola.

U 89. minutu Slavija uspjeva konačno da stigne do zasluženog pogotka. Svoju napadačku igru krunisali su golom poslije prekida. Vučina Šćepanović je izveo slobodan udarac, a na putu do mreže loptu udara Marko Žulj i ona završava iza leđa Salka Pirije za 2:1. Samo dvije minute kasnije Slavija dolazi i do drugog pogotka i apsolutno zasluženog izjednačenja. Ponovo je Vučina Šćepanović centrirao, a na drugoj stativi Goran Popović čeka loptu i šalje je iza leđa Pirije za 2:2 i odvodi utakmicu u penale.

U penal seriji golmani nisu bili ni blizu da odbrane niti jedan penal u sedam serija, ali je u sedmoj Ivan Trifković odbranio šut Anesa Vehaba i odveo Slaviju u osminu finala.

FK SLAVIJA – FK MLADOST  2:2 (0:2) pen: 9:8
SRC „Slavija“
Bez prisustva gledalaca
Sudija: Benjamin Deljković (Sarajevo)
Strijelci: 0:1 Kovač 19, 0:2 Kovač 42, 1:2 Žulj 89 (ag), 2:2 Popović 90+2
Žuti kartoni: Šćepanović, Baban (Slavija), Guzijan (Mladost)
Strijelci u penalima: Šćepanović, Drljević, Popović, Mandić, Bjeloš, Ivanović, Bogićević (Slavija), Vazda, Hiroš, Ćerimagić, Dejanović, Begić, Žulj (Mladost)

SLAVIJA: Trifković, Bogučanin (od 86. Devlić), Baban (od 72. Škobo), Drljević, Popović, Arbinja (od 46. Bjeloš), Perović, Šćepanović, Čomor (od 72. Bojanić), Bogičević, Mandić   Trener: Zoran Erbez

MLADOST: Pirija, Duraković, Hiroš, Čerimagić, Guzijan (od 64. Žulj), Kovač (od 81. Čago), Šišić, Dedić (od 64. Begić), Mašić (od 73. Vazda), Mahmić, Vehab  Trener: Nemanja Miljanović