XS
SM
MD
LG

Nišlije spretnije i sretnije, srušile Partizan

Spretniji i sretniji su bili fudbaleri Radničkog i slavili na svom „Čairu“ protiv favorizovanog Partizana. Jedan i vredan, ali pre svega prelep gol, je postigao Dušan Pantelić u 78. minutu.

Nije se igralo večeras u Nišu „lepo za oko“ , ali borbenost i šanse za pogodak nisu nedostajale. Gosti iz prstonice su imali veći posed, uputili više udarca na gol Nišlija, ali i kad su pogađali okvir gola, golman Radničkog, Borivoje Ristić, je uvek bio na visini zadatka i nije dozvolio da mu se mreža zatrese.

Trenutak odluke se dogodio u 78. minutu. Po desnoj strani je protutnjao Nikola Aksentijević, vratio loptu na oko dvadeset pet metara, a Dušan Pantelić, iz trka, poslao pravi projektil iza leđa Vladimira Stojkovića.

Premijerna pobeda Milana Đuričića – Đumija na klupi Nišlija i prva Radničkom posle tri remija i poraza su došla u pravo vreme. Ovom pobedom se Radnički popeo na 6. mesto superligaške tabele i uhvatio priključak za vrh tabele.

Sledeći meč Nišlije igraju u Ivanjici, gde će ih ugostiti domaći Javor.


RADNIČKI - PARTIZAN 1:0 (0:0)

Stadion: "Čair" Niš
Sudija: Miloš Milanović
Strelci: - 1:0 Pantelić u 78. minutu.
Žuti kartoni: Gavrić (Radnički), Marković, Stojković (Partizan)

RADNIČKI: Ristić, Aksentijević, Stevanović, Marković, Ćirković, Kovačević, Pantelić (od 82. Momčilović), Đuričković (od 82. Petrović), Živković (od 71. Đurić), Gavrić (od 90. Lazić), Đuranović (od 71. Kasalica)

PARTIZAN: Stojković, Miljković, Marković, Banjak, Obradović, Zdjelar (od 76. Šćekić), Filip Stevanović (od 46. Holender), Natho (od 85. Brežančić), Asano, Lutovac (od 76. Štulić), Bajbek (od 62. Pavlović).