XS
SM
MD
LG

Jolović skinuo Guber sa liderske pozicije

Milići su na Supač polju, rezultatom 1:0, i petom vezanom pobjedom, Guber skinuli sa liderske pozicije.

Sigurno ka vrhu tabele: FK Milići

Komšijski derbi 13. kola drugoligaškog Istoka, po onome što su pokazale obje ekipe, iako je postignut samo jedan pogodak, u potpunosti je opravdao očekivanja. Iako oslabljeni neigranjem kapitena Radovanovića i jednog od svojih najboljih igrača Vidovića, Milićani su održali obećanje dato svojim navijačima i nastavili pobjednički pohod započet u devetom kolu.

Sam početak susreta nije bio povoljan za domaćina. Srebreničani su bolje otvorili utakmicu i prvih dvadesetak minuta, zahvaljujući greškama domaćih igrača, stvorili dvije izgledne prilike. Ipak, Muminović i Janjušević se ne snalaze najbolje u šesnaestercu Milića, i propuštaju šanse da svoj tim dovedu do prednosti. Poslije uvodne nesigurnosti, domaćini povećavaju pritisak na goste i uspostavljaju kontrolu utakmice, što ubrzo dovodi do promjene rezultata.  U 36. minutu Jolović izvodi korner sa desne strane, lopta prvo stiže do D. Ćirkovića, a onda i do gostujućeg štopera S. Ćirkovića, koga pogađa u ruku, a sudija Lakić pokazuje na bijelu tačku. Siguran realizator  najstrože kazne bio je  zamjenik kapitena za vođstvo domaćih i svoj šesti pogodak u sezoni.

 
Jolovic ⚽

Pobjedonosni pogodak za petu pobjedu.

Posted by Fk Milići on Sunday, November 1, 2020

Nakon pogotka, domaća ekipa ima terensku inicijativu, ali sem šuteva sa distance Borića, Skoče i Jolovića, ne uspijeva ozbiljnije ugroziti gol Gubera.

Drugi dio susreta obilježila je  velika borbenost, fer i sportsko nadmetanje dviju ekipa. Šanse da promijene rezultat imalo je nekoliko prvotimaca Milića, ali nisu uspjeli da ih iskoriste. Prvo Bogičević, koji se na drugoj stativi ne snalazi najbolje kada prima loptu na sedam metara i šutira visoko iznad gola, a zatim i  Đurić koji nije najbolje reagovao na povratnu loptu Bogičevića. Pokušao je i Ćirković iz slobodnog udarca, dok Jolović u trku hvata dugu loptu Ćirkovića i volej udarcem sa dvadesetak metara šalje je tik pored prečke srebreničkog gola. Gosti su pred kraj utakmice, u želji da izjednače rezultat, igrali ofanzivno, pa su u takvoj situaciji stvorili dvije-tri dobre polušanse,  ali domaća odbrana uklizavanjima i dobrim postavljanjem uspijeva da spriječi i izblokira njihove šuteve. Dva minuta prije kraja, teren je morao napustiti Antunović, koji je dobio drugi žuti karton, ali ni to nije pomoglo gostima da se  naprave preokret i susret je završen još jednim slavljem Milićana i njihovim pomjeranjem ka gornjem dijelu tabele.

Milićani ističu da ih je, pored želje da nastave uspješnu seriju, do pobjede vodio i jedan poseban razlog.

''U jednoj odličnoj utakmici uspjeli smo da sačuvamo svoju mrežu, upišemo nova tri boda i u pobjednički niz dodamo i peti trijumf.  Iako oslabljeni, uspjeli smo da borbenošću i velikom željom nadomjestimo nedostatke koji su itekako bili prisutni na ovoj utakmici. Gosti su odlično odigrali  i pokazali zašto su do ovog kola bili u vrhu tabele. U  pojedinim situacijama se nisu najbolje snašli ili, bolje rečeno, naši momci su odlično reagovali i zasluženo trijumfovali. Čestitam momcima i stručnom štabu na još jednoj pobjedi koju posvećujemo našem vjernom navijaču, nedavno preminulom gospodinu Peri Zupcu. Pero Zubac je u  posljednjih petnaest godina bio jedini navijač koji je sve naše utakmice, u četvrtoj, trećoj i drugoj ligi, ispratio sa tribina i bodrio naše igrače iskreno i istrajno, a mi njegovu ljubav prema klubu sigurno nećemo zaboraviti'',  istakao je Boban Jolović, strijelac pobjedničkog pogotka.

Milići su, dva kola prije kraja polusezone, sedmi na tabeli, sa 21 bodom, dok je poraz Srebreničane koštao pada na šestu poziciju, na kojoj su sa 23 boda.

 

Milići – Guber (Srebrenica) 1:0 (1:0)

Stadion Supač polje

Sudija: Goran Lakić (Brčko)

Strijelac: 1:0 Jolović u 36. (KU)

Žuti kartoni: N. Ćirković, Milošević, Antunović, Skočo, Jolović (Milići),

Crveni karton: Dragiša Antunović (Milići) u 88.

Milići: Đorđić, Milošević, Sušić, N.Ćirković, Antunović, Borić, Đurić, D. Ćirković, Skočo, Jolović, Bogičević

Trener: Dejan Dragičević

Guber: Bodiroga, Ćirković, Omerkić, Ilić, Alić (od 71. Pavlović), Mitrović, Maksimović, Smajlović, Muminović, Janjušević (od 30. Osmanović), Jašarević

Trener: Emir Bektić

Igrač utakmice: Boban Jolović (Milići)


Proleter 5 : 0 Romanija
Mladost (Gacko) 2 : 0 Guber
Budućnost 1 : 0 Bratstvo
Velež 2 : 0 Drina HE
Ilićka 01 2 : 1 Vlasenica
Famos 5 : 0 Stakorina
Milići 1 : 0 Jedinstvo
Glasinac 2011 0 : 0 Mladost (Rogatica)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Budućnost 18 13 0 5 39
2 Famos 18 9 5 4 32
3 Drina HE 18 9 3 6 30
4 Glasinac 2011 18 9 3 6 30
5 Milići 18 9 1 8 28
6 Guber 18 8 3 7 27
7 Ilićka 01 18 8 3 7 27
8 Vlasenica 18 8 2 8 26
9 Jedinstvo 18 8 2 8 26
10 Velež 18 7 3 8 24
11 Mladost (Rogatica) 18 6 4 8 22
12 Mladost (Gacko) 18 6 4 8 22
13 Bratstvo 18 7 1 10 22
14 Romanija 18 6 3 9 21
15 Stakorina 18 4 6 8 18
16 Proleter 18 5 1 12 16