XS
SM
MD
LG

Surdulički Radnik slavio u Nišu, jednim golom pobedio domaćina

Pobedom do 13. pozicije; foto: JV / Vanja Keser

Golom Milana Makarića u 17. minutu fudbaleri Radnika iz Surdulice pobedili su rezultatom 1:0 (1:0) Radnički u Nišu u 14. kolu Superlige. Nišlije su igrale bez šefa stručnog štaba Milana Đuričića koji ima koronu, a dobru partiju u surduličkom timu pružio je i golman Ivan Kostić koji je sačuvao svoju mrežu. 

Treći put u međusobnim zvaničnim susretima Radnik je došao do trijumfa, a jedini gol viđen je u prvom poluvremenu kada je najbolji strelac surduličkog tima, ali i Superlige Milan Makarić lepo iskoristio dodavanje Lukića.

Makarić je postigao i gol 89. minutu, ali zbog prethodnog prekršaja u šesnaestercu Radničkog, sudija je poništio pogodak. Nišlije su imale svoje šanse, ali nisu imale i rešenja za golmana Ivana Kostića koji je imao više dobrih intervencija.

Sa 21 bodom Radnički je pao na deveto mesto na tabeli, a peti trijumf u sezoni Radniku je doneo 13. poziciju.

Ekipe će na dvonedeljnu pauzu jer će se šampionat nastaviti 21. novembra zbog obaveza reprezentacije. Tada, u 15. kolu Nišlije igraju u Inđiji sa istoimenim timom, a Surduličani dočekuju Mačvu.

RADNIČKI - RADNIK (0:1)

Niš, stadion "Čair". Bez gledalaca. Sudija: Bojan Nikolić.

RADNIČKI: Ristić, Lazić, Stevanović, Kojić, Aksentijević, Momčilović, Kovačević, Ćirković, Petrović, Živković, Đuričković.
RADNIK: Kostić, Stevanović, Bogdanovski, Lukić, Makarić, Đorđević, Kričak, Stojanović, Jović, Mitošević, Spasić.