XS
SM
MD
LG

Deset momenata koji su obeležili prvi deo sezone Čukaričkog

Deset momenata koji su obeležili prvi deo sezone Čukaričkog--

1. Pobeda na startu sezone protiv Inđije – 3:0

Čukarički je novu sezonu otvorio na domaćem terenu, pobedom protiv Inđije, ekipe protiv koje će igrati i u prvom kolu drugog dela Super lige, sada u gostima (subota, 13 časova). Na premijeri su pogađali Asmir Kajević, Marko Docić i Vinsent Eze.

2. Ulaganje Čukaričkog u budućnost, potpisi novih ugovora

Čukarički je potpisao ugovore sa 13 igrača iz Omladinske škole. U jednom danu potpisalo je čak 11 igrača, paraf na profesionalne ugovore sa ekipom sa Banovog brda stavili su Uroš Drezgić (štoper, 2002. godište), Aleksandar Kadijević (levi bek, 2002), Luka Nikolić (štoper, 2002), Andrej Đukić (ofanzivni vezni, 2002), Ognjen Ajdar (ofanzivni vezni, 2003), Igor Miladinović (vezni igrač, 2003), Nikola Petković (defanzivni vezni, 2003). Stipendisti Čukaričkog postali su Bojan Kovačević (štoper, 2004), Dušan Pavlović (zadnji vezni, 2004), Mihailo Ljumović (ofanzivni vezni, 2004) i Aleksandar Martić (ofanzivni vezni, 2004). Nešto kasnije, profesionalni ugovor potpisao je i Viktor Rogan (desni bek, 2002), a stipendijski Vojin Serafimović (štoper, 2005).

3. Dva velika pojačanja stigla na Banovo brdo – Pantić i Mijailović

Dva velika pojačanja dobili su belo-crni. Najpre je za Čukarički potpisao Danilo Pantić, nekadašnji igrač Partizana, a kasnije i Srđan Mijailović, bivši prvotimac Crvene zvezde. Obojica igrača imaju zavidno internacionalno iskustvo, a igrama u prvom delu sezone pokazali su zavidan kvalitet.

4. Marko Docić postao najbolji asistent u modernoj istoriji Čukaričkog

Kapiten Čukaričkog je svoje saigrače 26 puta „spojio sa golom“, pa je iza sebe u ovom segmentu ostavio Igora Matića (23), Slavoljuba Srnića (16), Filipa Stojkovića (14), Samuela Ovusua (12), Asmira Kajevića (11), Luku Stojanovića (11), Veljka Birmančevića (11), Petra Bojića (10), Miladina Stevanovića (9)...

Od kad se igra Super liga Srbije, od sezone 2005/06, na večnoj listi strelaca Čukaričkog, trenutno je najbolji Nikola Stojiljković, sada prvotimac Brage, sa 32 pogotka. Sledi sadašnji direktor Omladinske škole Brđana Igor Matić sa 31 golom, aktuelni prvotimac Asmir Kajević (30), pa Docić sa 28. Iza njih su Ognjen Mudrinski (26), Slavoljub Srnić (23), Luka Stojanović (23), Petar Bojić (22), dok top deset upotpunjuju Andrija Pavlović (21) i Slobodan Tedić (21).

5. Sjajni rezultati mlađih kategorija Čukaričkog

Sve mlađe kategorije Čukaričkog natsavile su sa sjajnim partijama. Ipak, dve pobede prošle jeseni su bile u prvom planu, najpre su petlići Čukaričkog slavili protiv vršnjaka Crvene zvezde – 7:0, a nešto kasnije mlađi kadeti dobili su Partizan sa 6:1.

6. Teška povreda Marka Docića u duelu protiv Crvene zvezde

Duel protiv Crvene zvezde na Banovom brdu nije ostao u najlepšem sećanju belo-crnima. I to ne toliko zbog poraza (1:3), već zbog teške povrede koju je doživeo Marko Docić. Kapiten tima je nosilima iznet sa terena posle starta protivničkog igrača Seku Sanoga, ispostavilo se da se radi o povredi prednjih ukrštenih ligamenata. Srećom, Docić se krajem prvog dela sezone oporavio, a potom je u Turskoj odradio sjajne pripreme, izdržao je sve napore i spreman je za nastavak sezone.

7. Dušan Đorđević novi šef struke, Aleksandar Veselinović otišao u UAE

Aleksandar Veselinović je sredinom sezone potpisao ugovor sa Al Dafrom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a na mestu šefa struke nasledio ga je dotadašnji pomoćnik Dušan Đorđević. Klub se zahvalio Veselinoviću na saradnji, a reči hvale o Čukaričkom imao je i sam Veselinović, koji je posebno naglasio da će biti veliki navijač belo-crnih.

8. Mnoštvo reprezentativaca Srbije u svim kategorijama iz Čukaričkog

Na nedavno završenoj turneji selekcije Srbije Čukarički je imao dva A reprezentativca, Đorđa Petrovića i Veljka Birmančevića. Petrović je poziv za seniorsku selekciju Srbije dobio još tokom takmičenja u Ligi nacija za duel protiv Rusije, a debitovao je u duelu protiv Dominikanske republike, u kojem je sačuvao svoju mrežu. Najbolji pojedinac tog susreta bio je njegov saigrač iz Čukaričkog, Birmančević. Obojica su prethodno nastupala i za mladu selekciju Srbije, čiji dres su još oblačili Jovan Lukić, Milutin Vidosavljević i Marko Šarić. Pozive za Omladinsku selekciju Srbije dobili su Viktor Rogan, Uroš Drezgić i Mitar Ergelaš. Milan Savić i Stefan Kovač igrali su za mladu selekciju BiH, u kojoj su i postizali golove, dok je Marko Rakonjac bio član mlade selekcije Crne Gore.

9. Eliminacija u Surdulici od Radnika u osmini finala Kupa Srbije

Čukarički pre duela osmine finala Kupa Srbije protiv Radnika nikad nije slavio u Surdulici. Priliku da sruše neugodnu tradiciju imali su u najmasovnijem domaćem takmičenju, vodili su sa 2:0, a na kraju su eliminisani posle jedanaesteraca. I to je možda i najveća „mrlja“ u prvom delu sezone za Čukarički.

10. Zimovanje na četvrtom mestu na tabeli Super lige

Prva, istorijska pobeda u Surdulici stigla je dve nedelje posle eliminacije iz kupa. Čukarički je slavio vredan minimalac protiv Radnika, pogotkom Vinsenta Ezea, sada već bivšeg prvotimca našeg kluba. To je bilo dovoljno da se Brđani osame na četvrtom mestu u Super ligi, na kojem dočekuju prolećni deo sezone.