XS
SM
MD
LG

Milica Mazić na stazi uspeha

Milica Mazić

Vlasenica je već odavno postala prepoznatljiva kao grad gde se rađaju talentovane nade ženske košarke. Pod stručnim rukovodstvom iskusnog košarkaškog entuzijaste Radike Perendića stasao je veliki broj istaknutih svetskih i evropskih  košarkaških imena.

Slavu živopisnog  gradića iz istočnom dela Republike Srpske su pronele : Ivanka Katić, Stojanka Došić, Helena Kovačević, Nikolina Deurić , Dejana Pavlović...Na pravom putu da krene stazom uspeha poznatih vlaseničkih košarkašica  je i mlada Milica Mazić koje je tek nedavno napunila 12 godina, a već nagoveštava  da bi mogla postati  zvučno košarkaško ime. Milica je još jedna potvrda da “ iver ne pada daleko od klade „ majka Ivana je  bila košarkašica, otac Slaviša fudbaler, a sada  fudbalski sudija, stričevi Slobodan i Nikola su takođe poznati fudbaleri, a košarkom se bave i mlađe sestre Marija i Marina. Na nedavnom okupljanju talentovanih košarkašica Srbije , regionalnom treningu KSS za godišta  2006, 2007 i 2008 koji je održan u Požegi, a pod stručnim vođstvom Tamare Bajić i Vojislava Ćirkovića  , Milica Mazić je proglašena za najbolju košarkašicu Zapadne i Centralne Srbije u svom uzrastu, za šta je i prigodno nagrađena.

-Izuzetno lepo sam se osećala u Požegi,  gde je održano trening okupljanje perspektivnih košarkašica . Među dvadeset pozvanih devočica sa područja Šapca, Loznice, Užica, Požege, Čačka, Kragujevca, Kraljeva...trenažnom procesu i edukaciji smo prisustvovale iz Vlasenice , moja klupska koleginica Anđelina Petković i ja u kategoriji 2008 godišta. Iz našeg kluba su na okupljanju bile  Ana Sokić i Anđelina Pepić (2007) Milica Mitrović i  Milica Borovina (2006), što je još jedna potvrda da se pod stručnim nadzorom našeg trenera Radike Perendića odlično radi i napreduje. Posebno me je obradovao poklon koji sam primila po završetku okupljanja , kada sam proglašena najuspešnijom košarkašicom regije Zapadne i  Centralne Srbije . Čelnici KSS su mi tim povodom uručili reprezentativni dres koji simbolično označava moju košarkašku budućnost. Sigurno će mi ovo biti podstrek za budući rad . Iz sportske sam porodice , treniram od svoje šeste godine , moje sestre Marija I Marina i ja ljubav prema sportu i  košarci smo nasledile od  mame ,tate  i stričeva, redovno treniramo, a svakako da ne zanemarujemo i školske obaveze. Želja mi je kao i mnogih mojih vršnjakinja koje se bave sportom da jednog dana zaigram u nekom od poznatih svetskih klubova . Svesna sam da uz talenat  uporan rad donosi rezultate,  tako se i ponašam i verujem da će mi se životne želje i ostvariti - zaključila  je perspektivna Milica Mazić velika nada vlaseničke košarke