XS
SM
MD
LG

Bez odbojke u Republici Srpkoj

Због погоршане епидемиолошке ситуације на територији цијеле Босне и Херцеговине и доношења још оштријих мјера за обезбјеђење прописаних услова за одигравање утакмица и путовања кроз БиХ у условима пандемије, а на основу захтјева клубова за одлагање утакмица седамнаестог кола Прве лиге Републике Српске, све утакмице седамнаестог кола које су требале да се играју 27/28.03.2021. године се одлажу .

Одбојкашки клуб „Либеро“ и ЖОК „Црвена Звијезда“ су доставили захтјев за одлагање њихових утакмица због немогућности обезбјеђења школских дворана за тренинге и утакмице и прекида тренажног процеса који траје већ више од петнаест дана.

Одбојкашки клуб „Инова“ и ЖОК „Радник“ су затражили одлагање утакмица седамнаестог кола, због немогућности обезбјеђења превоза и других услова на путовању (полицијски сат, угоститељски објекти не раде), као и забринутост и забране родитеља одбојкашица да због погоршане епидемиолошке ситуације путују на удаљене дестинације од преко 300 км у једном дану.

 Имајући у виду чињеницу да клубови нису у равноправном положају што се тиче тренажног процеса, а да други нису у могућности обезбiједити нормалне услове за одлазак на утакмице донесена је горе наведена одлука о одлагању утакмица седамнаестог кола Прве лиге. Утакмице седамнаестог кола ће бити одигране 03/04.04. 2021. године уколико се до тада створе услови, у противном прекид ће трајати све док се не створе услови за наставак такмичења.