XS
SM
MD
LG

Policajac želi prvi Kup Republike Srpske, Nevesinje brani trofej

KMF Nevesinje brani trofej iz 2019. godine

Futsal sezona u Republici Srpskoj biće završena danas finalnom utakmicom Kupa Republike Srpske u kojoj se sastaju Policajac i Nevesinje.

Za razliku od prethodnih sezona kada se igrao final four, ove sezone je sistem takmičenja modifikovan, te se igrala sve po jedna utakmica do samog kraja. Prošle sezone Kup je prekinut zbog pandemije koronavirusa poslije prve runde, pa je tako trofej ostao u vitrinama Nevesinja koji su ga osvojili 2019. godine na Sokocu pobjedom u finalu protiv Starčevice.

Sa druge strane Policajac u svojim vitrinama još uvijek nema pehar namijenjen najboljoj ekipi u Kupu Republike Srpske, pa će danas u Mrkonjić Gradu imati priliku da ga osvoje. Nevesinje ima kadrovskih problema, ali najavljuju da dolaze da daju sve od sebe kako bi ovu turobnu sezonu završili na najbolji način.

Prema propozicijama koje su još uvijek na snazi Nevesinje bi naredne sezone trebalo igrati Drugu ligu Republike Srpske u futsalu, osim u slučaju da se do početka naredne sezone ne donese odluka po kojoj bi se i dalje igrala Prva liga podijeljena u dvije grupe.

Finalna utakmica Kupa Republike Srpske igra se danas od 15.00 u Mrkonjić Gradu, a sude je Goran Ilić iz Doboja i Aleksandar Railić iz Dervente.