XS
SM
MD
LG

PLS: Lazarevčanima derbi u Novom Sadu i drugo mesto na tabeli

Foto: Prva liga Srbije

Velika uskršnja subota donela nam je velika iznenađenja u 30. kolu prvenstva Prve lige Srbije. Domaćini su bili nešto uspešniji (osvojili 14 bodova), za razliku od gostiju kojima je pripalo tri boda manje. Postignut je 21 gol, zahvaljujući goleadi na Novom Beogradu, ili 2,3  po meču. Derbi na Štandu pripao je neočekivano Lazarevčanima, a to je značilo zamenu mesta na tabeli. Kragujevčani su minimalnom pobedom nad Loznicom stekli opipljivu prednost od pet bodova, mada naredni derbi u Lazarevcu može, ili promovisati Radnički u šampiona, ili Kolubari dati šansu da se dokopa titule.

Šta reči za mlade "traktoriste", ispratili su Budućnost sa pet golova u mreži, u ligi gde ne pamtimo da je neko bio tako efikasan. Pobedničkoj seriji nema kraja (peta u nizu), i izgleda da im je nebo granica. Da prvenstvo traje malo duže (i ovo je previše), ko zna gde bi se zaustavili. Pratioci IMT-a, Loznica, OFK Žarkovo i Budućnost neće po dobru pamtiti predvečerje velikog praznika. Naročito su razočarali Žarkovčani izgubivši u Makiškoj šumi od zemunske mladosti. Kako to da tim koji je donedavno važio za prijatno iznenađenje, odigraju slabo i vežu tri poraza.

Lozničani su dugo odolevali lideru na "Čika Dači", ali domaćin je uspeo da im se revanšira za jesenji poraz. Pomenute ekipe su zadržale dosadašnje pozicije i u sredu će imati popravni u vanrednom 31. kolu. RFK Grafičar se budi i novom pobedom, ovog puta protiv pomalo otpisanih Jagodinaca, uhvatili priključak sa gore navedenim klubovima. Pančevci su poklekli pored Save od preporođenog Radničkog, kome je ovo bila četvrta vezana pobeda i mesto iznad crte. Trener Korak je preporodio tim koji je do pre 5-6 kola tavorio pri dnu. 

Taman kada smo pomislili da se Vranjanci bude, posle dve pobede, naišao je hladan tuš od Čačana, koji se, uprkos bodovnom deficitu nisu odrekli opstanka, i hvataju se za svaku slamku. Pitanje je da li će to biti dovoljno (ako im vrate bodove onda su realno blizu opstanka). Leskovcani su definitivno postali specijalisti za nerešene rezultate (11), i nisu uspeli da odnesu ceo plen iz Kraljeva. Trayal je remijem u Pirotu, ako ništa drugo, prekinuo neugodnu seriju od tri poraza. Nerešeno ne odgovara ni jednima ni drugima, pogotovu domaćinu, koga samo čudo može spasiti od neželjenog scenarija. GFK Jagodina je "kraljica" remija (14), i još nisu ostvarili pobede u nastavku. I da im nisu oduzeti bodovi teško bi došli do luke spasa, ovako su novim neuspehom na "Rajku Mitiću" dozvolili da ih stignu mladi Zemunci. Dve poslednje ekipe su prebrinule brige oko opstanaka i vidi se da vrede više nego što to tabela pokazuje.