XS
SM
MD
LG

Davor Berber: Svaku utakmicu igramo pod moranjem

Davor Berber - foto: lična arhiva

Novi Pazar je vezao dve pobede, ali je i dalje ispod crte, doduše sa istim brojem bodova (45) kao Javor Matis i Radnički. Pobeda nad Mladošću dobija na značaju, mada su na početku, po nepisanom pravilu dozvolili rivalu da povede. Novi Pazar je poznat po bučnim navijačima i, kako ih nema na stadionu, igračima se na zagrevanju preko razglasa puštaju navijačke pesme, kao svojevrsni stimulans.

- Svaku utakmicu igramo pod moranjem, i poslednjih sedam mečeva igramo pod imperativom pobede. Izuzetno je teško biti u toj ulozi, i zato su oscilacije u igri moguće. Po pravilu dešava nam se da u uvodnim minutima dozvolimo rivalu da stekne prednost i onda smo u problemu - kaže trener Davor Berber i objašnjava da pojedini igrači ne uđu adekvatno u utakmicu, i psihološki im treba vremena da se adaptiraju, što im se više puta obilo o glavu. Berber objašnjava kako su došli do pobede protiv superligaša iz Lučana.

- Krenuli smo agresivno, napadali, stvorili dve šanse, da bi posle kornera Mladost izvela brzu kontru i završili sa golom. Bez dileme, Hadžibulić je golom, asistencijom i "zarađenim" jedanaestercom bio iks faktor. U zadnje vreme, 3-4 igrača sa klupe (Mićić, Kiković...), donesu mnogo pozitivnih stvari i uspešno zamene povređenog Tomića, rovitog Mijića... objašnjava mladi stručnjak i naglašava da moraju da pobeđuju radi opstanaka. Ako se, kaže on, desi neželjeni scenario i ispadnemo, želim da to bude dostojanstveno i pošteno. 

U predposlednjem kolu Pazarci gostuju Metalcu, i naredne srede kraj Jošanice će ugostiti Napredak.