XS
SM
MD
LG

Sestre Milanović pokupile trofeje

Sara Milanović

Dvije sestre iz Trebinja, košarkašice Ana i Sara Milanović, osvojile su po tri pehara ove sezone.

Ana i Sara Milanović do završetka prošle sezone nastupale su za Ženski košarkaški klub Leotar, a potom su obje napustile rodni grad i krenule svojim putevima, te ove takmičarske godine napravile nevjerovatne podvige. U prvoj sezoni odvojenog igranja Ana, koja je rođena 2005. godine s beogradskom Crvenom zvezdom osvojila je seniorsko, juniorski i kadetsko prvenstvo Srbije.

Starija sestra Sara, rođena 2000. godine, nastupala je za mlađe selekcije reprezentacije Bosne i Hercegovine, a od ove sezone igračica je banjalučkog kluba Orlovi. Iza sebe takođe ima i više nego uspješnu sezonu, s obzirom da je sa svojim timom osvojila Kup Republike Srpske, kao i Kup i Prvenstvo Bosne i Hercegovine. “Ovo nam je bila prva godina naše razdvojenosti, kako jedna od druge, tako i od naše kuće. Napustile smo matični klub Leotar kako bismo napravile iskorak u svojim karijerama i to nam je pošlo za rukom. Protekla sezona donijela nam je velika iskustva, prepreke, ali i lijepe uspomene koje ćemo zauvijek pamtiti. Prezadovoljne smo ostvarenim. Ana je postala prvak Srbije u tri uzrasne kategorije, a Sara je trostruku krunu osvojila u Bosni i Hercegovini” – rekle su za MeridianSportBH sestre Milanović.

Sestre Milanović su takođe dodale da će Sara u narednom periodu ostaviti prostora za eventualne ponude, od kojih će birati samo najbolje, dok će je državne prvakinje i dalje čekati. Anu, s druge strane, ovoga ljeta očekuju pripreme s kadetskom reprezentacijom Srbije, te povratak obavezama u Crvenoj zvezdi.

Izvor:hercegsport.com 

Ana Milanović