XS
SM
MD
LG

Đukanović - ponos Šekovića

Šekovići ovih dana s ponosom iščekuju izvještaje sa utakmica koje u Beogradu igra U-15 reprezentacija BiH, jer plavi dres nosi i njihov sugrađanin, perspektivni mladi fudbaler Petar Đukanović.

Petar Đukanović, foto: Facebook profil

Iako je, još dok je prve fudbalske korake pravio na šekovićkom Gradskom  stadionu, maštao o tome da se sa tribina ori njegovo ime, Petar nije mogao ni sanjati da će biti prvi Šekovljanin koji će zaigrati za jednu fudbalsku reprezentaciju.

„Ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu nosim u genima, a lopta je bila prva igračka koju sam dobio od tate, nekada fudbalera, a sada trenera OFK Šekovići. Kao i svaki dječak, želio sam da jednog dana budem poznati fudbaler, a moji snovi počeli su se ostvarivati prije dvije godine, kada sam pozvan da igram za pionire premijerligaša Tuzla Sitija. Od tada do danas, dobrim igrama na poziciji lijevog beka, a posebno odličnim centaršutevima, izborio sam se za status standardnog prvotimca. Moram se pohvaliti da smo 12 kola u ovoj sezoni odigrali bez poraza i zasluženo smo na čelu tabele.  U julu je stigao i  poziv selektora Jankovića, pa sam debitovao za reprezentaciju U-15. Sigurno je da je moj debi dobro prošao, jer sam ponovo na spisku reprezentativaca, a u jučerašnju utakmicu sa Srbijom ušao sam u startnih 11. Ovo je prilika koja se ne propušta i sigurno je da ću se i ubuduće truditi da opravdam ukazano povjerenje i pružam što bolje partije“, jasan je mladi Đukanović.

Petar Đukanović, foto: Facebook profil

Osim što je dobar fudbaler, Petar je i odličan i primjeran učenik.

„Smatram da bez obrazovanja i vaspitanja čovjek ne može biti kompletna i uspješna ličnost.Iako mi treninzi oduzimaju dosta vremena i energije, ne zapostavljam ni učenje, i cilj mi je da, kada za to dođe vrijeme, završim i fakultet. Uz mnogo želje i volje, kao i dobru organizaciju i podršku porodice, sve se može“, s osmijehom priča ovaj petnaestogodišnjak.

On ističe da mu je veoma važna podrška koju dobija u svom rodnom mjestu.

„Drago mi je što se moji sugrađani raduju mojim uspjesima, a posebno sam zahvalan načelniku Miladinu Laziću koji me, poslije mog prvog reprezentativnog nastupa, ugostio i nagradio, a što je još važnije, obećao svoju podršku i u budućnosti“, ponosan je mladi reprezentativac iz Šekovića.

Đukanović na prijemu kod načelnika Šekovića

Petar Đukanović rođen je 23.7.2007. godine, a prije ekipe iz Siminog Hana, igrao je za omladinske selekcije OFK Šekovići.