XS
SM
MD
LG

Remi Zmajeva u Lvovu

Reprezentacija BiH u Lvovu

Reprezentativci Bosne i Hercegovine remizirali su večeras u Lvovu protiv Ukrajine (1:1) i zadržali realne šanse da se domognu drugog mjesta u kvalifikacionoj grupi za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru i baraža. 
Nakon prvih 45 minuta igra domaći sastav je imao prednost od 1:0, a gol je postigao Andriy Jarmolenko u 15. minutu na asistenciju Viktora Cigankova. Imali su i izabranici Ivajla Peteva nekoliko prilika, ali pokušaji Amera Gojaka, Seada Kolašinca, Amira Hadžiahmetovića i Smaila Prevljaka nisu pronašli put do mreže.
Drugo poluvrijeme bh. tim otvara prilikom, ali Adi Nalić glavom šalje loptu pored gola nakon centaršuta Anela Ahmedhodžića. Ukrajinci prijete u 50. minutu kada Oleksandr Tymočyk iz dobre pozicije šutira pored gola. Edin Džeko je u 69. minutu snažno šutirao sa distance, lopta je išla pod prečku, ali je golman Andrij Pjatov odlično intervenisao.
Bosna i Hercegovina izjednačuje rezultat u 77. minutu. Sanjin Prcić je poslao loptu na desnu stranu za Miroslava Stevanovića, ovaj je produžuje do Anela Ahmedhodžića koji se sjajno snalazi i pogađa mrežu. Bio je ovo prvi gol Ahmedhodžića u dresu sa nacionalnim grbom.

 

Ukrajina – BiH    1:1 (1:0)

Stadion: “Arena” u Lvovu. Gledalaca: 35.000. Sudija: Filip Cvajer (Njamačka). Strijelci: 1:0 Jarmolenko (15), 1:1 Ahmedhodžić (77). Žuti kartoni: Čivić, Ahmedhodžić, Prevljak (BiH).
UKRAJINA: Pjatov, Matvijenko, Krivcov, Zabarnji, Timčuk, Stepanenko, Šaparenko (od 72. Sidorčuk), Sobol, Jarmolenko (od 82. Zubkov), Jeremčuk (od 72. Sikan), Cigankov (od 82. Buleca).
BOSNA I HERCEGOVINA: Šehić, Čivić, Ahmedhodžić, Hadžikadunić, Stevanović, Kolašinac (od 90+1. Kovačević), Nalić (od 58. Sarić), Hadžiahmetović, Prevljak (od 82. Demirović), Džeko, Gojak (od 58. Prcić).