XS
SM
MD
LG

Ubedljiva pobeda Čukaričkog na gostovanju Metalcu

Ubedljiva pobeda Čukaričkog na gostovanju Metalcu--

Čukarički je ostvario vredan trijumf na gostovanju Metalcu u Gornje Milanovcu, jednu od najubedljivijih ove sezone – 3:0. Golovima Marka Rakonjca u 32, Asmira Kajevića u 53. i Mijailovića u 72. minutu Brđani su stigli do prve pobede posle 22. oktobra kad je na Banovom brdu savladan Proleter.

Sa mnogo želje i energije Čukarički je počeo meč, imao je inicijativu i bolje šanse u prvom poluvremenu. Prvu, već u drugom minutu, kad je Stevanović odlično centrirao sa desne strane, ali je Endijae vrlo loše zahvatio loptu, iako je bio u odličnoj poziciji. Nedugo potom, na jedan odbitak na 20 metara od gola natrčao je Mijailović, ali je njegov šut izblokiran, Brđani su dobili samo korner.

Tek u 12. minutu prvi pokušaj Metalca, bilo je to prilično bezopasno, s obzirom da je lopta posle šuta Krajišnika otišla visoko preko gola Petrovića. U 22. minutu Rakonjac je dobro zahvatio loptu posle ubacivanja Stevanovića, ali je golman Metalca Savić izbio u korner. Odmah potom, sjajno je Rakonjac grudima primio loptu u protivničkom šesnaestercu i šutirao je sa 14 metara, ali je bio neprecizan.

Pretili su Brđani i sa leve strane, pa su imali priliku posle centaršuta Roganovića u 26. minutu, Janković je bio u prilici i da šutira, želeo je nesebično da uposli Rakonjca, ali je Savić prozreo njegovu nameru i odličnom intervencijom sprečio je belo-crne da dođu do vođstva.

Ipak, u 30. minutu Čukarički je poveo. I to posle katastrofalne greške golmana Savića, koji je želeo da doda loptu svom saigraču, ali je uputio ka Rakonjcu, a mladi reprezentativac Crne Gore takav poklon nije propustio, rutinski je ubacio loptu u mrežu tima iz Gornjeg Milanovca – 0:1.

U nadoknadi je Metalac mogao da izjednači, bivši igrač Čukaričkog Cvetković je lako izbegao ofsajd zamku i izašao sam ispred golmana Petrovića, ali je vrlo loše šutirao iz vrlo dobre pozicije. Jednako dobru priliku za izjednačenje domaći su imali u 48. minutu, i tada je u šansi bio bivši igrač Čukaričkog Šarić, koji je pogodio stativu.

Brzo su Brđani kaznili te promašaje, u 53. minutu Roganović je izveo korner, Rakonjac glavom šutirao i pogodio prečku, lopta se odbila do Kajevićeve noge i odsela u protivničkoj mreži. Usledila je VAR provera, posle koje je Minaković pokazao na centar, s obzirom da Kajević nije bio u ofsajd poziciji – 0:2.

Nisu se posle toga momci u belo-crnim dresovima zaletali, čekali su uglavnom na svojoj polovini, ali su bili vrlo opasni kad pređu na protivničku polovinu. A u 72. minutu Brđani su došli i do trećeg gola, posle majstorije Mijailovića, koji je izuzetno preciznim udarcem sa 17 metara savladao Savića – 0:3.

Metalac - Čukarički 0:3 (0:1)

Strelci: 0:1 – Rakonjac u 32, 0:2 – Kajević u 53, 0:3 – Mijailović u 72. minutu. Stadion Metalca. Gledalaca: 400. Sudija: Nenad Minaković. Pomoćnici: Svetozar Živin i Matija Olajoš Nađ. Žuti kartoni: Vlalukin (Metalac), Mijailović, Endijae, Ergelaš (Čukarički).

METALAC: Savić, Stojić, Fićović, Cvetković (od 74. Bačkulja), Krajišnik (od 89. Milićević), Đurić, Stuparević (od 46. Šarić), Antonijević, Bačkulja, Mlađović, Vlalukin.

ČUKARIČKI: Petrović, Stevanović, Rakonjac, Tanasijević, Kajević (od 69. Lukić), Puškarić, Mijailović (od 82. Savić), Janković (od 76. Čolić), Endijae (od 82. Ergelaš), Kovač (od 76. Čolović), Roganović.