XS
SM
MD
LG

Mitrović pokvario prolećnu premijeru Kragujevčana

Foto: Nenad Kotlajić (fkradnicki.com)

Fudbaleri Radničkog 1923 porazom su započeli drugi deo sezone u Linglong Tajer Super ligi Srbije. Predvođeni novim šefom stručnog štaba Nenadom Lalatovićem, koji je danas imao "vatreno krštenje" na klupi kragujevačkog superligaša, “crveni” su na svom "Čika Dači" poraženi od novosadskog Proletera sa minimalnih 0:1 (0:0).

Ni solidna poseta na tribinama stadiona “Čika Dača”, ni ogromna energija koju je Nenad Lalatović emitovao skačući pored aut linije i bodreći svoje igrače tokom svih devedeset minuta susreta, nisu sprečili još jedno razočarenje u režiji fudbalera Radničkog 1923. Bio je dovoljan jedan trenutak nepažnje, pa da Kragujevčani krenu putem bez povratka.

Sam početak utakmice je poprilično obećavao. Nemanja Tomić je nakon nepuna tri minuta igre digao kragujevačku publiku na noge snažnim udarcem sa distance. Lopta je prohujala iznad prečke, a fudbalski virtuoz iz srca Šumadije je za ovaj pokušaj nagrađen aplauzom.

Dva minuta kasnije gužva pred golom Radničkog. Ilić je bio u skoku, ali ga je lopta samo “očešala” po glavi i završila u nogama igrača kragujevačkog tima.

Prva šansa iz kategorije stopostotnih viđena je u 7. minutu pred golom Novosađana. Prethodila joj je loša procena odbrane gostujućeg tima, nakon koje se Tomić našao u “oči u oči” sa golmanom i kapitenom Proletera Nikolom Petrićem, koji je sjajno odreagovao u ovoj situaciji i sačuvao rezultatski egal svojoj ekipi.

Period petnaestominutnog taktičkog nadmudrivanja koji je potom usledio prekinuo je Vukasović snažnim udarcem sa dvadesetak metara, koji je zadao dosta problema golmanu kragujevačkog tima Ognjenu Lukiću.

Beležimo potom još jedan pokušaj fudbalera Proletera sa distance. Ovoga puta “tukao” je Ognjen Mitrović, ali je Lukić ponovo potvrdio status jednog od najboljih srpskih golmana mlađe generacije.

Bili su to ujedno i najinteresantniji detalji u prilično dinamičnih, ali nedovoljno sadržajnih prvih 45 minuta susreta.

Prvo uzbuđenje u nastavku utakmice priredio je Nikola Ninković. Nekadašnja nada beogradskog Partizana i dugogodišnji fudbalski internacionalac, koji se jesenas vratio u srpski fudbal nakon petogodišnje “pečalbe” u Italiji, dobro je prošao po levoj strani, a onda maltene iz mrtvog ugla pokušao da iznenadi dobro postavljenog Lukića.

Ništa se značajnije na terenu nije dešavalo sve do 73. minuta, kada je levi bek Proletera Ognjen Mitrović uhvatio odbranu Radničkog 1923 na spavanju i preciznim hicem iskosa sa leve strane pogodio suprotan ugao Lukićevog gola.

Samo tri minuta kasnije Ninković je imao priliku da dotuče grogirane Kragujevčane, ali je sa šest-sedam metara šutirao preko gola. Potom je najbolji strelac Novosađana Stefan Tomović odapeo strelu sa dvadesetak metara, ali je lopta završila pola metra od cilja.

Krenuli su Šumadinci u finišu utakmice u potpunu opsadu gola novosadskog tima i malo im je nedostajalo pa da u 90. minutu stignu do izjednačenja. Nakon centaršuta Varjačića sa desne strane, rezervista Maksimović je zakačio loptu glavom, ali se Petrić izvio koliko je dug i sprečio da ona završi u njegovoj mreži.

Na drugoj strani, Lazar Kojić je u sudijskoj nadoknadi vremena imao priliku da stavi tačku na pobedu svog tima, ali je iz izgledne pozicije prebacio gol Kragujevčana

Bio je ovo četrnaesti poraz “crvenih” u sezoni, kojim su ostali prikovani za začelje tabele sa šesnaest osvojenih bodova.

Fudbalere Radničkog 1923 narednog vikenda očekuje gostovanje lideru na tabeli, ekipi beogradskog Partizana.

RADNIČKI 1923 - PROLETER 0:1 (0:0)

Stadion:
 “Čika Dača”. Gledalaca: 2 000. Sudija: Milan Mitić (Leskovac) Pomoćnici: Miloje Milićević (Prokuplje), Stefan Vojnić (Boljevac). Strelac: Mitrović u 73. minutu za Proleter. Žuti kartoni: Brnović (Radnički 1923), M. Jovanović, Kun, B. Jovanović, Tomović (Proleter).

RADNIČKI 1923: Lukić, Varjačić, Pecelj, Gajić, Andrić, Brnović (od 76. Piščević), Milisavljević (od 76. Ilić), Tomić, Mirić, Jovanović (od 83. Maksimović), Ubiparip (od 70. Trifunović).

PROLETER: Petrić, Milošević, Mitrović, Andrejević, M. Jovanović, Vukasović, Ilić (od 63. B. Jovanović), Ninković (od 87. Kojić), Kun (od 74. Dunđerski), Tomović, Kaluđerović (od 74. Mladenović).