XS
SM
MD
LG

Doboj domaćin četvrte etape trke Beograd-Banjaluka

Domaćin starta četvrte etape biciklističke trke "Beograd - Banjaluka" biće grad Doboj, danas je i zvanično potvrđeno.

Gradonačelnik Boris Jerinić i direktor trke Vladimir Kuvalja potpisali su ugovor i obratili se medijima, srećni i zadovoljni što će grada na Bosni prvi put ugostiti karavan. Doboj je do sada nekoliko puta bio prolazni cilj neke od etapa, a sada će po prvi put biti etapno mjesto i to četvrte etape koja završava u Prijedoru.

- Raduje me što ćemo ugostiti na stotine ljudi iz cijelog svijeta. Siguran sam da ćemo biti dobri domaćini i da će biciklisti, ali i svi naši gosti, kojih se očekuje oko 450 ponijeti lijepe uspomene. Mi smo grad na raskrsnici koji je praktično nemoguće zaobići, pa smo sa zadovoljstvom pristali na proširenje saradnje - rekao je Jerinić.

Dodao je da trka osim sportskog ima veliku simboliku, ali i turistički značaj.

- Spajanje matice Srbije i Republike Srpske na ovaj način, kao i saradnja gradova je od izuzetne važnosti. Nadam se da će veliki broj naših sugrađana izaći da pozdravi bicikliste i na taj način dodatno uveliča ovaj spektakl - rekao je Jerinić.

Kuvalja je Jeriniću uručio žutu majicu, simbol pobjednika u biciklizmu, te mu zahvalio na tome što je prepoznao značaj i efekte ovog događaja koji će po prvi put imati pet etapa.

- Grad Beograd i institucije Srbije još snažnije su podržali trku, tako da će 13. aprila biti vožen hronometar ulicama srpske prestonice. Dan kasnije voziće se druga etapa od Obrenovca do Bijeljine, a potom će se biciklisti biti na velikim iskušenjima u trećoj etapi koja se vozi od Bijeljine do Vlasenice. Potom 16. aprila krećemo iz Doboja u kome će se voziti dva kruga, a zatim će auto-putem "9. janauar" krenuti prema Prijedoru. Posljednja etapa je na programu 17. aprila od Dervente preko Srpca, Gradiške, Laktaša do Banjaluke - rekao je Kuvalja.

Na trci će nastupiti 175 biciklista iz 25 svjetskih timova koji dolaze sa četiri kontinenta.  

 

Etape

13. april, hronometar Beograd

14. april, Obrenovac - Bijeljina

15. april, Bijeljina - Vlasenica

16. april, Doboj - Prijedor

17. april, Derventa - Banjaluka