XS
SM
MD
LG

Preminuo Nebojša “Uške” Vučićević

Nebojša “Uške” Vučićević

Iznenada, dok se rekreirao sa prijateljima igrajući mali fudbal, u Beogradu je večeras, u 59. godini preminuo Nebojša “Uške” Vučićević, nekada istaknuti fudbaler Partizana i član veterana crno-bijelog kluba koji su često bili gosti na proslavama širom Republike Srpske.

 

Njagovo ime je ostalo zapisano i u fudbalu Republike Srpske jer je 2002. godine bio trener u prvoligašu Jedinstvu iz brčkog gdje je, za kratko vrijeme, ostavio dubok trag i stekao brojne prijatelje s kojima se družio narednih 20 godina, a među njima je i Slobodan Tešić, nekadašnji predsjednik Jedinstva.

-Ne mogu da vjerujem u tužnu vijest. Prijatelji iz Beograda su mi javili da nema više našeg “Ušketa”. Prije nekoliko večeri smo se čuli, bio je radostan i veseo kao i uvijek, pričali smo o fudbalu i životu. Ostao sam bez velikog druga i prijatelja, fudbalskog sagovornika. Iskreno saučešće porodici Vučićević i Fudbalskom klubu Partizan – istakao je Slobodan Tešić.

Nebojša Vučićević je rođen 29. juna 1962. godine u Beogradu, odrastao je na Dorćolu, iz Palilulca je došao kao mladić u OFK Beograd, a u Partizan stigao 1984. godine i bio do 1989. kada je prešao u francuski Mec. Potom je nastupao za Salamanku, ponovo OFK Beograd, Daevu Rojals, Evagoras, Muru, američki Kanzas siti atak…

Trenersku karijeru počeo je u Dorćolu 2001, a poslije Jedinstva iz brčkog trenirai je, između ostalih, još: Radnički Kragujevac, Radnički Beograd, Mladenovac, Obilić, kulski Hajduk, Nafru iz Lendave (Slovenija), Slogu iz Kraljeva, Timok, Srem, Novi Pazar, Smederevo, a posljednji posao mu je Dinamo iz Vranja.

Prema prvim informacijama Nebojša “Uške” Vučićević je preminuo od posljedica srčanog udara, a datum i mjesto sahrane biće naknadno objavljeni.