XS
SM
MD
LG

Derbi na GAT areni bez golova

GAT Arena - foto: instagram.com/fkmladostgat

Jedan od dva derbija 27. kola PLS, odigran je u Novom Sadu između Mladosti GAT i Javor Matisa. Završen je nepopularnim rezultatom, bez golova, ali sa šansama pred oba gola. Bila je to prava takmičarska utakmica, igralo se borbeno, čvrsto, oprezno, sa što manje grešaka. U duelu dva izjednačena rivala lako može da odluči sitnica, mali propust, pad koncentracije. Javor Matis je za nijansu bio konkretniji, sa nešto više organizacije u igri i pred golom domaćina.

Više uzbuđenja viđeno je u drugom poluvremenu, kada su Ivanjičani preko najboljeg strelca Ivelje bili blizu vođstva, ali je golman Milojević paradom ukrotio šut na radost prepune "GAT Arene". Takođe nešto ranije pripretio je Nikolić. Mladost GAT propustila je veliku priliku u završnici, ali je šut Dimitrova uspeo da odbrani veteran Kahriman, kao šut Jočića glavom. Poslednju priliku propustio je internacionalac Odueni.

Po završetku utakmice, na putu prema Ivanjici, razgovarali smo sa napadačem Pavlom Iveljom, i iz prve ruke saznali njegovo viđenje derbija. Ivelja je u nastavku imao najveću priliku, kada je Milojević izvadio loptu ispod prečke.

- Nismo zadovoljni, išli smo na pobedu, ali je bolje i bod nego ostati praznih šaka. Pored pomenute šanse, mogao sam nešto više da učinim u izglednoj akciji na početku meča, ali je lopta prohujala pored stative. Slažem se sa vašom konstatacijom da derbi nije bio toliko lep, što je razumljivo, ako se zna koliki je ulog bio i za jedne i za druge. Zato je prednost dobila igra sa striktnim zaduženjima, sa što manje rizika, jer duele dva izjednačena rivala lako mogu da odluče sitnice, pad koncentracije, sitne greške - kaže najbolji strelac Ivanjičana i navodi da im je potrebna jedna pobeda, da prelome psihološku barijeru i krenu da osvajaju više bodova.