XS
SM
MD
LG

Vlaseničkim atletičarima tri medalje u Brčkom

Vlasenički atletičari se od najmlađeg uzrasta navikavaju da se sa  takmičenja vraćaju sa medaljama.

AK "Vlasenica" na Prvom polumaratonu u Brčkom

„Na Prvom međunarodnom polumaratonu u Brčkom, koji su organizovali naši prijatelji iz Atletskog kluba „Kros“, naš klub je predstavljalo devet takmičara, a kući smo se vratili sa tri odličja. Polumaratonu, odnosno trci na 5000 metara, prethodila je dječja trka, na kojoj je učestvovalo oko 300 mališana iz cijele BiH, i prezadovoljni smo što su naša dva mlađa takmičara uspjela da se okite medaljama. Mihajlo Nikolić je bio najbolji u trci na 300 metara, a Slaviša Popović bronzani u trci na 400 metara. Naš senior, reprezentativac BiH, Kerim Saračević bio je srebrni u trci na 5000 metara“, s ponosom priča  Sreto Krstić, trener i predsjednik Atletskog kluba „Vlasenica“.

Za članove kluba nema odmora – već narednog vikenda ih očekuje još jedno važno takmičenje.

„Tradicionalno, naši takmičari će učestvovati i na Međunarednoj atletskoj trci u Prnjavoru, koja se ove godine održava već 23. put. Sa Atletskim klubom „Prnjavor“ sarađujemo već sedam godina, a oni su bili među prvima koji su nas podržali prilikom reaktivacije kluba, nakon višegodišnje pauze.  I mi smo njima, a oni nama, uvijek dragi gosti. Vjerujem da će se neki od naša 24 takmičara, vratiti sa medaljama“, optimističan je trener vlaseničkih atletičara.

On napominje da klub u svom radu ima veliku podršku načelnika Miroslava Kraljevića i Opštine Vlasenica, ali i da se krug sponzora širi.

„Naši rezultati doprinijeli su tome da jedna firma iz Bijeljine odluči da nas sponzoriše i drago mi je da smo na posljednjem treningu našim članovima podijelili 40 majica za trening. Sada imamo jedan set opreme klupske boje, crvene : dresove, dukseve i majice. Cilj nam je da do jeseni nabavimo i trenerke i vjerujem da ćemo u tome i uspjeti. Moram istaći da su svu opremu članovi Atletskog kluba Vlasenica dobili potpuno besplatno, a sigurno je da će tako biti i u budućnosti“, zaključio je Sreto Krstić.

Atletski klub „Vlasenica“ ima  40 članova, od cicibana do seniora, a u klubu su i tri reprezentativca BiH.