XS
SM
MD
LG

Vlaseničke srednjoškolke blistaju zlatnim sjajem

Košarkašice vlaseničkog Srednjoškolskog centra “Milorad Vlačić” su se iz Bijeljine, sa Regionalnog takmičenja za srednje škole, vratile kao prvakinje regije Birač i Semberija.

Rukovodilac košarkaške sekcije Dalibor Vidović ponosan je zbog postignutog uspjeha.

Mi smo još jednom pokazali da se u Vlasenici igra dobra košarka i dobar basket. Generacija košarkašica koja je bila prvak Republike Srpske, nastavila je niz započet u osnovnoj školi, dominatno uzevši titulu na Regionalnom i plasiravši se na Republičko takmičenje. Mladićima je zafalilo sportske sreće da u polufinalu pobijede Bijeljinu, ali je ekipa kući stigla okićena bronzanim medaljama.  Djeca su uložila dosta rada i vremena pripremajući se za ovo takmičenje i na kraju se pokazalo da se trud isplatio“, zaključio je trener srednjoškolskih košarkaških ekipa, inače profesor matematike.

Iz redova Vlaseničanki je i najbolja košarkašica.

„Pored toga što su osvojile trofej, iz naše ekipe je i najbolja igračica turnira, Ivana Pavlović. Ona je, potpuno zasluženo, dobila pehar“, kaže Vidović.

Najbolje srednjoškolske košarkaške ekipe  u Srpskoj biće poznate krajem aprila.

„Ostaje nam još mjesec dana da se još bolje spremimo za Republičko takmičenje, koje će  biti održano 27-28. aprila. Za titulu prvaka, u obje konkurencije, muškoj i ženskoj,  će boriti  po šest ekipa, prvaka regija.  Još uvijek ne znamo ko će nam biti protivnici, ali mi ćemo se potruditi da Vlasenicu, kao i uvijek, prikažemo u najboljem svjetlu“, obećao je trener vlaseničke srednjoškolske košarkaške ekipe.

Ženska košarkaška ekipa koju su činile: kapiten Kristina Trifunović, Ivana Pavlović, Marina Sekulić, Aleksandra Lazić, Helena Stevanović, Milica Deurić, Anastasija Lazić, Aleksandra Reljić, Nikolina Klisarić i Marija Pantelić,  je na svom putu do titule pregazila Bijeljinu, Zvornik i Srebrenicu.

Mladići su savladali Miliće, dok su od njih bili bolji bijeljinski gimnazijalci, a ekipu su činili: kapiten Filip Danilović, Mladen Bratić, Nikola Bobar, Valentino Radić, Igor Bratić, Nikola Zekić, Aleksa Erdelić, Strahinja Rončević, Matej Lakić, Nikola Jovičić, Bojan Plakalović, Đorđe Ninić i Đorđe Pajić.

Regionalno takmičenje u košarci za srednjoškolce, koje je dio Malih olimpijskih igara, Republike Srpske, održano je u Gimnaziji “Filip Višnjić” u Bijeljini.