XS
SM
MD
LG

Matić osvojio evropsko srebro i izbio na prvo mjesto svjetske rang liste: Ostaje žal za finalom

Borac Džiu džicu kluba "Slavija" iz Istočnog Sarajeva, Lazar Matić, okitio se titulom U21 evropskog viceprvaka na nedavno održanom prvenstuv Evrope na Kritu. 

Zbog povrede ruke, on nije mogao da radi finalni meč protiv Nizozemca Maksa Šulenklopera, kojeg je već dva puta pobjeđivao i zbog toga mu je posebno žao jer vjeruje da bi ga i treći put pobjedio.

- Utisci sa ovogodišnjeg prvenstva su podijeljeni. Nisam ispunio svoj cilj, a to je bilo osvajanje titule prvaka Evrope po drugi put. Naravno, presrećan sam zbog srebrne medalje, ali postoji i malo nezadovoljstva jer nisam imao priliku da se borim za zlato, rekao je za SportDC, Lazar Matić, pa dodao:

- Žal za finalom je velika, ali ja vjerujem da je ova povreda došla u pravom trenutku i da je dobra za mene. Finalista je Holanđanin kojeg sam ja prošle godine dva puta tukao i siguran sam da bih isto uradio i na ovom prvensvu, međutim, šta je tu je, biće prilike.

Zadovoljan je Matić svojim odrađenim borbama na ovom Evropskom prvenstvu.

- Pokazao sam klasu izdominiravši tri borbe, prve dvije sam dobio maksimalnim rezultatom, full ipponom, dok sam polufinalnu borbu dobio sa velikom razlikom, iako sam u prvom minutu zadobio prelom šake.

Vukao je tu povredu od samog početka turnira, ali je u polufinalu došlo do ozbiljnije povrede.

- Najvjerovatnije je još u prvoj borbi došlo do povrede prilikom mog udarca. Tu sam počeo osjećati bol. Pretpostavka je da je tu došlo do malog napuknuća, da bi na polovini polufinala zadobio još ozbiljniju povredu izgubivši potpuno funkciju šake.

Pred njim je sada proces oporavka koji će potrajati barem dva mjeseca.

- Oporavak će trajati najmanje dva mjeseca. Za to vrijeme ću se potpuno oporaviti i od drugih povreda koje imam kako bih bio potpuno zdrav i spreman za Balkansko prvenstvo polovinom septembra i Svjetsko prvenstvo u novembru. Nadam se zlatnim medaljama sa ovih takmičenja, a s obzirom na to da sam ovom medaljom izbio na prvo mjesto na svjetskoj rang listi juniora, imam velike šanse da to i ostvarim.

Na kraju, zahvalio se Matić najzaslužnijim ljudima za ove uspjehe.

- Ovom prilikom, zahvalio bih se najviše svome treneru Danijelu Blažiću koji je u potpunosti zaslužan za sve moje uspjehe, kao i mojoj porodici u JJK Slavija. Velika zahvalnica ide i Sport plus kladionici, gradu Istočno Sarajevo, opštini Istočno Novo Sarajevo koji su sponzorisali naš odlazak na prvenstvo.