XS
SM
MD
LG

Zvezda lako porazila loši Partizan

Košarkaši Crvene zvezde poveli su u finalu ABA lige protiv Partizana sa 1:0.

Crveni-beli su iskoristili prednost domaćeg terena i pred svojim navijačima slavili rezultatom 90:76 (19.23, 23:16, 24:19, 24:18).

Druga utakmica u seriji koja se igra na tri pobede na programu je u nedelju a Zvezda će ponovo biti domaćin.

Nikola Ivanović je predvodio crveno-bele sa 18 poena. Po 14 poena su postigli Mitrović i Dobrić, Volters je upisao 11, a Davidovac 10.

U timu Partizana Panter je postigao 15 poena, Mur 12, Ledej 11, a Avramović 10.

Zvezda je imala bolji procenat šuta (55 - 45 odsto), bolje šutirala za dva poena (60 - 50 odsto), a pogodila je i 11 trojki naspram devet Partizana. Crno-beli su za nijansu bili bolji u skoku, ali je Zvezda dominirala u protoku lopte. Imala je čak 24 asistencije, 16 više od rivala, imala je sedam osvojenih lopti a crno-beli samo jednu. Na kraju, Partizan je imao 15 izgubljenih lopti, a Zvezda samo šest.

- Apsolutno zaslužena pobeda Crvene zvezde. Čestitam. Izgubili smo koncentraciju u samoj završnici prvog poluvremena i najgore smo odigrali kada se Zvezda odvojila na početku drugog poluvremena. To su boljke koje traju tokom čitavog poluvremena. Nismo bili u stanju ni faul da napravimo kada nismo bili u bonusu. Dozvolili smo im da se razigraju i iskoriste sve prednosti koje imaju. Znaju da čitaju odbranu, da se kreću i imaju protok lopte - rekao je trener Partizana Željko Obradović.

- Očekivano težak meč. Poečtak utakmice je pripao Partizanu, bio je bolji, gradio je kvalitetnom igrom rezultat. Mi smo u drugoj četvrtini došli do izjednačenja i prednosti. Početak treće četvrtine je bio jako važan, stvorili smo prednost koja nam je davala da možemo da igramo i bolje u nastavku utakmice. Bilo je potrebno da budemo jako koncentrisani da igramo protiv kvaliteta koji ima Partizan na svim pozicijama. Nismo dali da nas Partizan stigne i uspeli da dođemo do pobede. Biće potrebno da budemo jako dobri u sledećem duelu. Taj drugi meč zna da bude jako opasan. Čestitao bih Kaliniću to što je postao otac. Finale igraju dva najbolja tima u ligi, Partizan ima kvalitet. Uspeli su da nas poremete, bilo nam je potrebno vreme da se adaptiramo. Značajno je da protiv Partizana koncentracija bude konstantna. Bili smo vrlo disciplinovani u oba pravca. - rekao je Dejan Radonjić, piše kurir.rs