XS
SM
MD
LG

Kovačević nije došao na pripreme

Selektor Ivajlo Petev optimista je, kao i svaki put dosada, otkako je preuzeo našu selekciju.

- Od svih igrača koje sam pozvao, jedino Vladan Kovačević nije tu, ne znam zbog čega, nije mi se javio. Svaki stoji iza svoje odluke. Što se tiče drugih igrača, svi su ovdje. Krećemo za treninzima, nadam se da ćemo se dobro pripremiti i u subotu da izgledamo dobro. Što se tiče zamjene, pričao sam sa trenerom golmana i pozvat ćemo vjerovatno golmana iz U21 selekcije.

Finska je sljedeći rival i to u gostima, a pod Petevovim vodstvom BiH je igrala bolje u gostima, nego na domaćem terenu, ali bugarski stručnjak se očito ne slaže s tim, no poslije je shvatio da se govori o rezultatima.

- Ne mislim da smo kući protiv Kazahstana ili Ukrajine igrali loše, jedino što smo kiksali to je protiv Finske ovdje. Ipak, rezultatski ste upravu, ali ono što je meni bitno jeste da smanjimo ove greške, koje smo pravili. Želim da sada izgledamo bolji, da izgledamo ozbiljnije, da igramo sa više samopouzdanja i ono bez čega se ne može, a to je jedinstvo i ekipna igra.

- Vjerujem u ovaj tim. I kad pobijedimo i kad izgubimo, ne gubim vjeru. To je tako u životu, ne može se sve pobijediti. Što se mene tiče, ja 300 posto vjerujem u ove igrače. Svi mi u timu smo realni da možemo, mi smo to pokazali i ja se nadam u ovom ciklusu da ćemo izgledati puno bolje i opet sam prije nekoliko dana rekao da smo više od godinu zajedno i sada bi sve trebalo biti bolje.

Finska ima bolji skor od BiH u posljednja četiri meča.

- I Finska i svaki naredni protivnik, igrat ćemo na pobjedu. Analiza je takva i statistika je neumoljiva, ali nadam se da ćemo srušiti to sve. Pokušat ćemo svim snagam da to odradimo. Imamo jako dobre momke, fali nam malo i tu se nadam da ćemo imati i malo više sreće, nego u ranijem ciklusu, te sam siguran da ćemo napraviti dobar rezultat.

Na ovom okupljanju Petev na raspolaganju više igrača nego ranije.

- Nadam se i ja da ćemo biti bolji. MI smo zajedno već duže vremeena, kao ekipa smo prežvijeli o dobro i loše. Imamo širi spisak igrača i siguran sam da će svaki od njih dati sve od sebe da pomogne ekipu. Koncentracija pada na Finsku, pa poslije ćemo misliti za dalje. Znamo gdje smo griješili, mi smo odrasli i realni, radit ćemo na ispravljanju grešaka, te da izgledamo bolje i bolje.

O prognozama za grupu kaže:

- Svi smo kvalitetom tu negdje. Jedan veliki trener je rekao:" Ne pobjeđuje bolja ekipa, nego ona koja više želi da pobijedi." Mi ćemo na želji insistirati, a imamo kvaliteta.

Četiri utakmice u deset dana mogu biti opterećenje.

- Da ne igraju tako i u svojim klubovima, ja bih rekao da to nije uredu. Ali ne tražim ni ja, niti bilo ko od igrača više nego što imaju u klubovima, kada je riječ o mečevima. Bio bih najsretniji da pobijedimo sve, ali opet korak po korak. Nikad nisam bio fan da prognoziram broj bodova unaprijed, jer mislim da to nije dobro. Ponavljam, idemo meč po meč. Prvo nam je na redu Finska i mi se moramo pripremiti najbolje što možemo i znamo, a šta će biti na kraju, vidjet ćemo 14. juna.

+