XS
SM
MD
LG

Aleksandar Simić nije više trener Kreševa

Aleksandar Simić nije više trener NK Kreševo, nakon što mu je istekao ugovor sa ovim klubom.

Simić je u Kreševo stigao prošlog ljeta kada je klub bio u tranziciji i ponovo je pokušavao da oformi seniorsku ekipu, što je Simiću i uspjelo, te je na kraju u Kantonalnoj ligi SBK grupa "A" zauzeo drugo mjesto, odmah iza Romarija iz Viteza. 

- Trener Simić se brzo uklopio u našu sredinu te postao veliki miljenik publike. Došao je u klub kad je bilo najteže, na sami početak, te možemo zasigurno reći bio važna iskra u plamenu koji je ponovno upaljen. Uprava kluba se zahvaljuje treneru na velikoj predanosti i korektnosti kada su u pitanju funkcije koje je obavljao u klubu. Ipak, dobrobit kluba je na prvom mjestu, te da bi se ispunili dugoročni ciljevi i planovi uprava je odlučila da je vrijeme za novu, svježu krv, poručili su iz NK Kreševo.

 Zahvalan za priliku u klubu je i sam Simić.

- Želio bih prije svega se zahvalim upravi, koja svoj posao obavlja profesionalno i iznad nivoa ovog ranga takmičenja, na povjerenju., roditeljima na srpljenju, dječacima na upornom i marljivom radu i naravno našim navijačima na podršci koju je klub, kao i ja, imao od prvog do posljednjeg dana. Nažalost, ovaj posao je takav i nije vječan. Vezao sam se emotivno za sve igrače, ljudeu  upravi, trenere u našoj školi, a najviše za naše dječake. Njima treba još više podrške i za njih tada neće postojati granica. Bila mi je čast sarađivati sa svima u klubu, trudio sam se da dam najbolje od sebe. Možda nam se putevi ovdje razilaze, ali to ne znači da se neće opet ukrstiti.


Kaćuni 3 : 0 Kreševo
Busovača 6 : 0 OFK Lugovi
Šantići 1 : 4 Romari
Fojnica 2 : 0 Bilalovac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Romari 14 12 1 1 37
2 Kreševo 14 10 2 2 32
3 Fojnica 14 8 1 5 25
4 Kaćuni 14 7 0 7 21
5 Bilalovac 14 6 3 5 21
6 Busovača 14 5 1 8 16
7 OFK Lugovi 14 2 1 11 7
8 Šantići 14 1 1 12 4