XS
SM
MD
LG

Agbaba i Kukavica vode Slobodu 73

Pavle Agbaba nedavno je izabran za sportskog direktora Košarkaškog kluba „Sloboda '73“ i uz predsjednika kluba Dragana Kukavicu biće glavna pokretačka snaga ovog kolektiva.

Pred klubom je mnogo posla, a prvi izazov je organizacija 7. po redu košarkaškog kampa za mlade („Basketball camp Novi Grad 2022“), koji će se u Novom Gradu održati od 27. do 30.jula.

Na početku razgovora za Radio Novi Grad, Agbaba je rekao da mu je čast što će obavljati funkciju sportskog direktora Slobode.

„Naš klub je stabilan prvoligaš, koji može da se pohvali da ima sve omladinske pogone i dobre trenere. Moj primarni cilj u budućem periodu biće što bolji plasman Slobode u okviru Prve lige. Imam visoke ambicije i nadam se da ću uspjeti mnogo toga da realizujem zajedno sa ljudima iz kluba“, rekao je Agbaba.

Pavle je najavio i tutnir u stritbolu, odnosno uličnom basketu po FIBA standardima, koji se u našem gradu održava 20. i 21.jula u sklopu Petrovdanskih dana. „Ove godine očekujemo preko 20 ekipa učesnika, a promoteri su poznati srpski košarkaši Vladimir Štimac i Igor Rakočević. Vjerujem da ćemo ove godine da dostignemo vrhunski nivo organizacije, kao i protekle godine. Ono što publika može da očekuje je bogat sportski program uz mnogo iznenađenja za gledaoce. Ovogodišnji turnir će biti specifičan po tome što će teren i tribine imati jedinstven scenski izgled, sa izraženim svjetlosnim i zvučnim efektima. Očekujemo učesnike iz cijele BiH, Srbije, Hrvatske i Slovenije“, ističe Agbaba.
28-godišnji Novljanin poznat je i kao veliki humanista i jedan je od prvaka grada na Uni i Sani po pokretanju brojnih akcija korisnih za lokalnu zajednicu. U proteklom periodu u javnosti je pozitivno odjeknula akcija uređenja obale Une, odnosno uređenja gradskih plaža, koje je Pavle pokrenuo sa grupom mladih momaka.

„Dočekali smo turističku sezonu sa neuređenim, nepokošenim plažama i to je bio razlog da uzmemo sami stvari u svoje ruke i da površine pored rijeke Une uredimo. Plaža na kojoj je bio najveći osvrt je „Zelene stepenice“ u naselju Ograde, gdje dolazi najveći broj naših sugrađana i najmlađih Novljana. Plaža je sada pokošena, uređena, odrađen je i nasip, te je samim tim plaža sada prostranija i urednija. Zahvalan sam svim momcima koji su učestvovali u tim aktivnostima i nadamo se da ćemo i ubuduće nastaviti raditi dobre stvari za naš grad“, rekao je, između ostalog, Pavle Agbaba.

Predsjednik Košarkaškog kluba „Sloboda '73“ Dragan Kukavica najavio je održavanje košarkaškog kampa, ali se i osvrnuo na stanje u klubu i planove za predstojeću sezonu. „Ove godine imamo četiri trenera sa strane, koja će raditi sa djecom na kampu, to su Aleksandar Dragičević, koji vodi pionirsku selekciju beogradskog Partizana, Nenad Ćuk iz tuzlanske Slobode, Slađan Ivić, dugogodišnji pomoćnik u ženskoj reprezentaciji Srbije i Siniša Šolaja iz prijedorskog Hantersa. Promoteri kampa su David Maran, Eman Šertović i Ivona Krakić, a radiće se na otvorenom terenu kod Kulturno-obrazovnog centra i jedan dio u sportskoj dvorani. Očekujemo oko 150 djece, odnosno mladih košarkaša i košarkašica iz bliže regije“, kaže Kukavica.

Predsjednik novogradskog košarkaškog kluba ističe da su finansije najveći problem u funkcionisanju ovog kolektiva u okviru Prve lige Republike Srpske.

„Protekle sezone imali smo jednu od najmlađih ekipa u ligi i to bi trebala da bude okosnica ekipe i u novoj prvenstvenoj sezoni, uz dodatna pojačanja. Očekujemo da se podignemo na viši nivo, odnosno da budemo među šest najboljih ekipa lige. Pripreme bi trebalo da startuju 1.septembra, tj. da se okupi okosnica tima, a početak prvenstvene sezone bi trebao da bude početkom oktobra. Mi imamo najposjećenije utakmice u gradu, imamo podršku publike i radićemo i dalje najbolje u interesu kluba“, zaključuje Kukavica.

Izvor: Radio Novi Grad


22 .kolo Prva liga RS
Slavija 1996 64 : 68 Budućnost BN
Kozara 76 : 74 Akademija Borac BL
Varda HE 86 : 66 Sokolac
Student Igokea 73 : 65 Sutjeska
Rogatica 64 : 59 Sloboda 73
Drina Princip 80 : 62 Prijedor Spartak
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Budućnost BN 22 19 3 41
2 Slavija 1996 22 16 6 38
3 Rogatica 22 16 6 38
4 Drina Princip 22 15 7 37
5 Prijedor Spartak 22 15 7 37
6 Student Igokea 22 12 10 34
7 Sutjeska 22 10 12 32
8 Sokolac (-1) 22 9 13 30
9 Varda HE 22 7 15 29
10 Akademija Borac BL 22 7 15 29
11 Sloboda 73 22 5 17 27
12 Kozara 22 1 21 23