XS
SM
MD
LG

Užičani sačuvali kostur tima, ali se moraju još pojačati

Zoran Kostić, novi trener GFK Slobode - foto: lična arhiva/GFK Sloboda

Igrači GFK Slobode nalaze se u četvrtoj nedelji pripremnog ciklusa. Sa novim trenerom Zoranom Kostić, koji je protekle sezone uspešno vodio Slogu iz Bajine Bašte i sticao iskustvo u Radničkom iz Niša i Mladosti iz Lučana, pripreme se odvijaju po zacrtanom planu. Kako reče Kostić, najbitnije je da su sačuvali kostur tima i pojačali se sa Ristićem, najboljim igračem Soge iz Požege, Mihailovićem iz Novog Pazara, Cmiljanovićem iz Češke i Cvetićem iz Zlatibora, i to neće biti konačan broj. Nije krio koliko mu znači dolazak na kormilo tako velikog kluba kao što je GFK Sloboda.

- Kontrolne utakmice su pokazale da moramo da se pojačamo da bi bili konkurentni ostalim prvoligašima. Naročito škripi na bočnim pozicijama i u potrazi smo za odgovarajućim profilom igrača. Moramo znati da je Prva liga daleko kvalitetniji rang od Srpske lige i igrači se moraju osloboditi starih navika, podići nivo igre na viši stepen, uložiti više napora i ispoljiti primerenu borbenost. Pobornik sam ofanzivnog pristupa fudbalu, ali je defanziva vrlo bitan segment igre. Moramo poštovati renome i tradiciju kluba, navijače, grad Užice - upozorava Kostić.

Nekoliko važnih igrača, koji su dali krupan doprinos plasmanu u Prvu ligu produžili su saradnju sa klubom. Radi se o Bojanu Gajić, najboljem strelcu ekipe unazad dve sezone (16 golova), Đorđu Glišoviću, defanzivcu, zimsko pojačanje iz Sloge (Požega), vernost je obnovio golman Vukašinović, vezni Nikola Miletić, napadač Đorđe Šušnjar i Rade Glišović. Klub su napustili Veljko Tomić, Zvezdan Đorđilović, Nikola Stanić I Stefan Trifković.

Do sada su imali tri provere, sa Radom, Železničarom, Krupom, danas će odmeriti snage sa grčkim Paneitolikosom, i generalka je 23, jula sa Metalcem iz Gornjeg Milanovca.