XS
SM
MD
LG

Crna Gora krenula porazom

Košarkaši Turske pobedili su Crnu Goru rezultatom 72:68 u drugoj utakmici grupe A Evropskog prvenstva. Turci su uspeli da prežive dramatičan meč i fantastičnog Bojana Dubljevića, a pobedonosne koševe u poslednjem minutu postigao je Furkan Korkmaz.

Turci su se sada pridružili Špancima koji su na otvaranju Evrobasketa deklasirali Bugarsku.

Crnogorci su bolje otvorili susret i na krilima raspoloženog Marka Simonovića stigli do prednosti sredinom prve četvrtine. Momci u crvenim dresovima početkom drugog perioda poveli su šest razlike, ali je onda krenula rafalna paljba Šejna Larkina.

Amerikanac u dresu Turske postigao je tri trojke u tri vezana napada i nagovestio veliki preokret svog tima u samo nekoliko minuta.

Ekipa Ergina Atamana je uhvatila zalet i serijom napravila dvocifreni višak do poluvremena (41:31).

Činilo se da su Turci tada slomili otpor rivala i da će u drugom poluvremenu rutinski nastaviti do trijumfa, ali se dogodilo potpuno suprotno.

Crna Gora je fantastično započela treću deonicu, Bojan Dubljević je dominirao i u reketu i sa distance, pa su "hrabri sokoli" serijom 16:2 napravili novi preokret.

Onda je usledio povratak Turaka i ušlo se u egal u Tbilisiju. Ekipe su se više od 15 puta smenjivale u vođstvu, ali je sve odlučeno u poslednjem minutu. Kendrik Peri je imao prodor i zicer kod rezultata 67:68, nije bio precizan i Korkmaz je to kaznio na drugoj strani.

Potom je Simonoviću sviran sumnjiv faul u poslednjem napadu, Crnogorci ostali bez šanse da trijumfuju, a Korkmaz uz zvuk sirene postavio konačan rezultat.