XS
SM
MD
LG

Mačar: Uz podršku kluba i svjetskog prvaka, olimpijska i svjetska medalja su realan cilj

Džudista Randorija, Uroš Mačar, osvojio je zlato na Evropskom kupu za kadete u slovenačkom Kopru u kategoriji do 66 kilograma. 

Potvrda je to velikog talenta ovog mladog džudiste i zašto ga smatraju uz Lazara Ždraleta za nasljednika Nemanje Majdova.

- Osvajanje Evropske medalje je bio moj cilj u ovoj godini. Nadam se da će ih biti još mnogo, ali će ova uvijek biti posebna jer je prva, i zlatna, rekao nam je Uroš Mačar. 

Za njega je ova godina bila izvrsna, ostvario je odlične rezultate.

- U ovoj godini sam ostvario odlične rezultate u kadetskoj, ali i juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Postao sam prvak Republike Srpske za juniore, mlađe seniore i seniore, te prvak BiH za kadete. Do kraja godine imam u planu još odlazak na Evropski kup u Mađarsku i cilj je osvajanje nove medalje.

Želi Uroš Mačar da se okiti svjetskom i olimpijskom medaljom u budućnosti.

- U budućnosti mi je cilj osvajanje svjetske, ali i olimpijske medalje. Uz podršku kluba i trenirajući uz svjetskog prvaka, mislim da su to realni ciljevi. Naravno, uz mnogo rada i truda.

Prija mu što ga porede sa Nemanjom, te ističe da je moralna podrška koju ima od velikog značaja.

- Naravno da mi godi kada me porede sa Nemanjom, svjetskim prvakom. Naš glavni trener je Ljubiša Majdov, koji je i Nemanji trener i siguran sam da će na nas prenijeti svo svoje znanje. Nemanja uvijek od nas traži da damo maksimum na svakom treningu, ali mislim da je najbitnija ta moralna podrška koju nam daje uoči svakog takmičenja. Poslije deset godina treniranja u Randoriju, porodicu Majdov ne doživljavam samo kao trenere, nego kao drugu porodicu.