XS
SM
MD
LG

Košarkaški savez Srpke obilježio jubilej

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović dobitinici su "Zlatne plakete" Košarkaškog saveza Republike Srpske koje im je dodijelio za izuzetan doprinos razvoju ovog sporta.

Akademija KSRSFoto: RTRS

Na svečanoj akademiji povodom 30 godina rada Košarkaškog saveza Republike Srpske, koja je održana danas u Banjaluci, dodijeljena su priznanja najzalužnijima, a među njima je i "Zlatna značka" predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegeltiji, kao i "Zlatna plaketa" i Ministarstvu porodice omladine i sporta Republike Srpske.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik, koji zbog ranije preuzetih obavaze nije mogao da prisustvuje akademiji, uputio je čestitku povodom jubileja Košarkaškog saveza Srpske u kojoj je naveo da je Savez uspio da opstane zahvaljujući entuzijazmu njegovih osnivača.

- Danas je to respektabilna sportska institucija, koja okupljajući pod svoje okrilje brojne klubove i igrače, ispunjava misiju zbog koje je osnovana - naveo je Dodik, te izrazio nadu da će ova institucija nastaviti da se razvija.

Predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Aleksandar Đurđević zahvalio je Košarkaškom savezu Srbije za podršku, kao i Ministarstvu porodice, omladine i sporta Srpske.

On je zahvalio svim dosadašnjim predsjednicima saveza i drugima koji su doprinijeli da Savez bude ono što je danas - velika i stabilna organizacija sa 90 klubova i 6.000-7.000 registrovanih igrača.

Potpredsjednik Košarkaškog saveza Srbije za takmičenja Duško Projović rekao je novinarima da su uvijek bili uz Košarkaški savez Srpske, te da će tako biti i u buduće.

- Za uspjeh srpske košarke velika zasluga pripada igračima sa ovih prostora - rekao je Projović.

Pomoćnik ministra za sport Srpske Mario Đuran naglasio je da treba nastaviti rad kako bi košarka u Srpskoj bila još bolja i organizovanija, te da je potrebno što prije riješiti probleme koje klubovi iz Srpske imaju na nivou BiH.

"Nadam se da će u novom mandatu Vlade Srpske biti realizovani projekti koji će tome doprinijeti, a premijer Radovan Višković je već najavio da će raditi na poreskom rasterećenju sportskih organizacija", naglasio je Đuran.

Predsjedavajući Košarkaškog saveza BiH Boris Spasojević zahvalio je i svim bivšim predsjednicima Košarkaškog saveza Srpske - Draganu Bobiju Despotoviću, Zoranu Tegeltiji i Miloradu Dodiku za razvoj ovog saveza.

- Mnogo je uspješnih klubova i igrača izniklih iz Saveza, mnogo je djece igralo za reprezentaciju Srbije - naveo je Spasojević, koji je i sam bio predsjednik Saveza.

Košarkaški savez Republike Srpske osnovan je 7. novembra 1992. godine u Banjaluci.

Povodom obilježavanja jubileja nedavno je izdata monografija Saveza, autora Željka Tice, u kojoj je sabrano 30 godina uspješnog rada.