XS
SM
MD
LG

Zeljković: Omladinski fudbal strateški cilj

Vico Zeljković

Nakon današnjeg sastanka u Banjaluci Komisije za reorganizaciju omladinskih takmičenja Fudbalskog saveza Republike Srpske oglasio se, putem društvenih mreža, i Vico Zeljković, predsjednik fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH.

Zeljković je napisao:

 


“Razvoj omladinskog fudbala je jedan od osnovnih strateških ciljeva Fudbalskog saveza Republike Srpske. Kroz unapređenje sportske infrastrukture stvorili smo bolje preduslove za razvoj i napredak mlađih selekcija, te kroz organizaciju brojnih reprezentativnih kampova za mlađe selekcije.

Međutim, ono gdje vidim prostor za značajan napredak je organizacija omladinskih takmičenja pod okriljem Fudbalskog saveza Republike Srpske. Trenutno postoji velika razlika između pojedinih regija i nastojaćemo da svima obezbijedimo jednake uslove. 

Danas smo razgovarali o modelima za reorganizaciju omladinskih takmičenja. Želimo da čujemo mišljenja i prijedloge klubova, šta mi kao Savez, u okviru svojih mogućnosti, možemo da uradimo da takmičenja učinimo kvalitetnijima, inspirativnijima i na kraju isplativijima za klubove.”