XS
SM
MD
LG

Sloga odustala od žalbe

Dobojska Sloga je u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine za rukometaše poražena od Vogošće nakon lošijeg izvođenja sedmeraca. Iako su imali i +8 u drugom poluvremenu dozvolili su Vogošći da se vrati u meč i na kraju ih i eliminiše iz Kupa.

Iako su podnijeli žalbu na utakmicu zbog nepravilnog izvođenja sedmeraca, odlukom Upravnog odbora kluba je ta žalba povučena, iako je još jednom potvrđeno da je došlo do propozicija takmičenja.

- Mnogo polemike se u toku današnjeg dana podiglo oko jučerašnje utakmice MRK Sloga Doboj - RK Vogošća Vogošća. Razlog je pogrešna primjena Propozicija takmičenja KUP BiH,odnosno člana 24.Tim članom je jasno opisana procedura nastavka utakmice u slučaju neriješenog rezultata.

Propisi nalažu izvođenje 5 sedmeraca svaka ekipa, ako ni tada nema pobjednika izvodi se i druga serija od 5 sedmeraca, ako ni tada nema pobjednika ekipe naizmjenično šutiraju po jedan sedmerac do konačne pobjede.

Žrijebom se određuje ekipa koja prva šutira prvu seriju a drugu bez žrijeba počinje ona druga.

I ovo nije ispoštovano na ovoj utakmici, igrači Sloge su prvi šutirali a obje ekipe su u prvoj seriji postigle po 5 golova.

Druga serija se nije šutirala i suprotno propisima Sloga je opet prva šutirala, igrač Sloge Đorđević nije bio precizan i pogotkom Ombaše, prekinuto je dalje izvođenje sedmeraca.

MRK Sloga Doboj je danas obrazložila i uputila žalbu na utakmicu, uplatila neophodnu taksu ali nakon hitne sjednice UO odustala od žalbe uz obrazloženje.

Poštovani,

obavještavamo vas da je MRK Sloga Doboj održala hitan sastanak UO kluba u proširenom sastavu, pozvan i predsjednik Skupštine Rađa Vojislav.

Nakon analize žalbe na KUP utakmicu 1/8 finala i spornog izvođenja sedmeraca UO je većinom glasova 4 za 3 protiv odlučio da povuče žalbu od 2.2.2023.godine

Kako Statut kluba predviđa da postoji institucija žalbe na odluku UO, ista će biti pravomoćna za 3 dana.

UO je jednoglasan da su Propozicije KUP BIH grubo prekršene na štetu našeg kluba ali je i svjestan činjenice odgovornosti svojih igrača i službenih osoba na utakmici.

Ekipa koja vodi rezultatom 19:11 u 40 min a potom dozvoli izjednačenje rezultata nije ni zaslužila prolazak u naredno kolo takmičenja.

Takođe i službena lica kluba, morala su znati Propozicije takmičenje pa blagovremeno reagovati.

Zbog svega navedenog većina članova UO je donijela ovu odluku.

UO Sloge u dužoj analizi učinka naše ekipe uz činjenicu da igračima i stručnom štabu obezbeđuje maksimalne uslove za rad,u okviru svojih mogućnosti.

Jedina ekipa koja je obavila pripreme van BiH, klub nema nikakvih dugovanja prema aktuelnom igračkom kadru, isplaćene su 21.1.2023. plate za januar 2023. a nekim igračima i za februar. Igrački kadar je pojačan na poziciji lijevog krila i srednjeg beka.

Kritički je usvojio zaključak da odnos prema obavezama ne smije biti kao na utakmici protiv RK Vogošća i da je nedopustivo takvo opuštanje igrača i stručnog štaba.

Takođe će i dalje pružati maksimum napora da klub u teškom vremenu što bolje funkcioniše a da će ovo svima biti posljednja opomena pred nastavak takmičenja, poručuju u saopštenju objavljenom na klupskoj stranici.