XS
SM
MD
LG

Ljubojević i Hadžić najavili veliki derbi

Veliki hrvatski derbi

Za ljubitelje ženskog fudbala u Hrvatskoj sutra je poseban dan jer je na rasporedu najveći hrvatski derbi između Osijeka i Splita koji se igra od 12:00 časova na stadionu Olimpije u Donjem gradu.

Na početku drugog dijela sezone u SuperSport HNLŽ još ćemo jednom imati priliku da uživamo u okršaju dva protivnika koja su sigurno odavno ispisala sve stranice ženskog fudbala kada je u pitanju ovakvo jedno rivalstvo u Hrvatskoj.

Osijek i Split polusezonu su očekivano završili u samom vrhu tabele i boriće se do samog finiša da osvoje dvostruku krunu ove sezone, ali Osijek ima tri boda više u prvenstvu jer je slavio u prvom međusobnom duelu ove dvije ekipe. Takođe, dva protivnika očekuje i duel u četvrfinalu Kupa Hrvatske.

Osijek nije puno mjenjao, u njihove redove došla je Marija Damjanović iz brčanske Lokomotive, dok se bijelo-plavima pridružila i Nikolina Vujadin iz Bosne i Hercegovine, a prešla je iz Fortune Živinica, dok je klub napustila Nela Andrić koja je otišla u Donat iz Zadra. 

Sa druge strane Split jeste dosta toga promjenio. Prvo što je doveo novog trenera, Milorada Iliškovića koji je došao iz brčanske Lokomotive, a što se tiče igračkog kadra pojačali su se sa Ajlom Zukić, Karlom Kurkutović, Jessikom Martom Susanne Pedersen, Corinom Luijks i Lailom Sedo.

Goran Ljubojević izjavio je da ih očekuje veoma teška i zahtjevna utakmica:

- Pripreme su počele prije pet i po nedelja i bile su veoma naporne. Djevojke su dobro radile, neke su došle spremne, a neke nisu, ali mislim da su se sve pripremile i da ćemo dočekati Split fizički spremni. Što se tiče Splita biće jako teška utakmica, tvrda, svaka šansa će biti bitna i svaka lopta, svaki duel i sve će biti bitno. Ja se nadam da će moje cure pokazati zube, ali kažem biće jako, jako teška utakmica, rekao je trener Osijeka za Osijek TV.

Ništa manje ne očekuje ni Aida Hadžić:

- Evo nastavak sezone dolazi za vikend i već prva utakmica za nas je od jako velikog značaja, derbi utakmica u gostima kod Osijeka. Uvijek kažem, u takvim utakmicama se nikada ništa ne zna do samog kraja i vjerujem da će tako biti i ovu utakmicu. Daćemo sve od sebe, a ništa manje ne ocekujem ni od nasih protivnica, tako da ce gledatelji sigurno moći uživati. Nogomet se igra zbog ovakvih utakmica i svi jedva čekamo. Prije svega očekujem fer i sportsku igru sa obje strane. Sezona je jako duga i ima još dosta da se igra, ali naravno da je naša ambicija podignuta jako visoko, a to je odbrana titule, tako da ćemo sve dati od sebe da to i ostvarimo. Nijednog protivnika nikada ne potjcjenjujrmo, tako će biti i u svakoj narednoj utakmici pa ćemo vidjeti gdje nas sve to skupa vodi. Svim ekipama želim puno sreće, dobrih utakmica i što manje ozljeda, rekla je igračica Splita.


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6