XS
SM
MD
LG

Srbija porazila Litvaniju
 

 

Prvi meč i prva pobeda na putu do Nemačke 2024. godine. U lepom ambijentu našeg najvećeg stadiona, Srbija je savladala Litvaniju – 2:0 (1:0) i sa tri boda otvorila kvalifikacije za Prvenstvo Evrope.

STRELCI: 1:0 Tadić 16, 2:0 Vlahović 53. Stadion: Rajko Mitić. Sudija: Lorens Viser (Belgija).

SRBIJA: V. Milinković – Savić, Eraković, Gudelj, Pavlović, Živković (81. Milenković), Grujić, Lukić (72. Ilić), Kostić, Tadić (72. Samardžić), Vlahović (63. S. Milinković – Savić), Mitrović (81. Joveljić). Selektor Dragan Stojković

LITVANIJA: Bartkus, Lasickas, Kolovas, Gidrvainis, Beneta (86. Baravikas), Šimkus,  Černič, Gineitis (80. Romanovskij), Golubickas (62. Slivka), Jankauskas (62. Novikovas), Palauskas (80. Laukžemis). Selektor Edgaras Jankauskas

Orlovi su dominirali tokom većeg dela susreta, imali inicijativu, stvarali šanse i na kraju sasvim zasluženo ostvarili važnu pobedu. Vodeći gol postigao je kapiten Dušan Tadić, posle sjajne asistencije, povratne lopte Filipa Kostića. Bilo je do kraja prvog dela igre još prilika, jednom su zapretili i gosti, ali rezultat se nije menjao.

U nastavku slična priča, ponovo dominacija, ali svoju šansu tražili su i Litvanci. Da ne bude ipak neizvesnosti potrudio se ponovo kapiten Dušan Tadić, samo sada asistencijom. Ulogu realizatora preuzeo je Dušan Vlahović. Važan gol za miran san. A detalj vredan pažnje zabeležen je u 72. minutu igre. Za Srbiju je debitanstki nastup upisao Lazar Samardžić, zamenio je asa čiji dres već godina ljubomorno čuva, Dušana Tadića.

Do kraja meča rezultat je mogao biti i ubedljiviji, ali selektor Dragan Stojković ima dosta razloga da bude zadovoljan. I igrom i rezultatom. Naredni meč u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope Srbija igra 27. marta u Podgorici, protiv Crne Gore koja je u prvom kolu slavila u Bugarskoj (1:0).

 

APLAUZ I MINUT TIŠINE ZA MIHAJLOVIĆA

Srbija se još jednom poklonila prerano preminulom Siniši Mihajloviću. Najpre veliki aplauz svih prisutnih, a zatim i minut ćutanja za legendarnog asa srpskog i jugoslovenskog fudbala.

PODRŠKA DECE IZ CELE SRBIJE

Orlovi su još jednom imali ogromnu podršku sa istočne tribine našeg najvećeg stadiona. U organizaciji Fudbalskog saveza, brojne škole fudbala iz cele Srbije, ispunile su istočnu tribinu i bili ponovo najbučnija publika, pravi vetar u leđa Tadiću i saigračima.