XS
SM
MD
LG

Preminuo Jakov Topić, bivši golman RK Sloga Doboj

Jakov Topić

Jakov Topić, nekadašnji golman Rukometnog kluba Sloga iz Doboja preminuo je 17. aprila u 73. godini poslije duge i teške bolesti.

 


Plemenito srce Jakovovo prestalo je da kuca od posledica karcinoma debelog crijeva od kojeg se liječio posljednjih nekoliko godina, a Banjaluka i Doboj su ostali bez istinskog sportskog radnika, entuzijaste, pregaoca…
Jakov Topić je rođen 8. avgusta 1950. godine u Banjaluci. Sport je zavolio od malih nogu, rukomet i fudbal su mi bili opsesija, golmanski poziv inspiracija. Rukometnu – sportsku karijeru počeo je u Mladosti iz Budžaka (danas Lazarevo) u rodnom gradu, a kao izuzetno talentovan prešao je u Slogu u kojoj je ostavio dubok trag. Po završetku igračke karijere ostao je u sportu, ali fudbalu.
Bio je dugogodišnji član Upravnog odbora Fudbalskog kluba Omladinac, njegov sekretar, kada je ovaj kolektiv imao sjajne rezultate i igrao na prvoligaškoj pozornici Republike Srpske. Bio je član veterana Agroprom banke i Omladinca. Volio je druženja, rado se odazivao na sve akcije veterana, znao i da zapjeva… veselio se rukometu, fudbalu i životu.
Otišao je tiho kako je i živio, a iza njega ostala je velika praznina. Bio je veliki čovjek, nikog nikad uvrijedio nije, njegovao je međuljudske odnose… Sport Republike Srpske ostao je bez istinskog entuzijaste i pregaoca.
Sahrana Jakova Topića biće obavljena sutra, srijeda, 19. aprila 2023. godine na Perduvovom groblju u Banjaluci sa početkom u 13 časova.
Vječna ti slava i hvala Jakove Topiću.

Jakov Topić