XS
SM
MD
LG

Aleksandar Ilić prvi strijelac Slavije: Lijep uspjeh čitave ekipe i pojedinačno

Foto/ Vasilije Marković

Košarkaši Slavije polako zatvaraju sezonu u prvenstvu Bosne i Hercegovine, prvu poslije duže vremena. Sokolovi su ostvarili uspjeh kakav nisu ni slutili, ušli su u play-off, a jedan od najzaslužnijih je i Aleksandar Ilić, najbolji strijelac ekipe.

Iza Slavije je neugodan poraz od Širokog gdje je Slavija na terenu postojala samo u prvoj četvrtini, a toga su svjesni i u klubu.

- Nažalost, nismo se prikazali u pravom svijetlu, kako je bilo tokom sezone. Samo smo se prvu četvrtinu držali, pružili otpor, poslije toga su nas pretrčali i u laganom ritmu priveli utakmicu kraju, rekao nam je Aleksandar Ilić.

Očekuje on mnogo drugačiju utakmicu večeras na domaćem terenu.

- Naravno, svi očekujemo drugačiju utakmicu, prije svega sa naše strane, da  budemo energetski bolji, bolje trčimo, bolje skoncentrisani. Vidim neke šanse, da ako održimo neki egal da probamo da iznenadimo. Nadam se da ćemo to uspjeti uz publiku, atmosferu, punu salu. Sve je moguće.

Aleksandar Ilić je u finišu prvog dijela sezone stigao u Slaviju i prezentovao se u jako dobrom svjetlu. Sa 15.1 poena u prosjeku najbolji je strijelac Slavije i u TOP 10 najboljih strijelaca lige.

- U prvom razgovoru koji smo radili rekao sam da sam došao da pomognem Slaviji da uđe u play-off i da pomognem sebi. Obje stavke su ispunjene. Ja sam zadovoljan, a nadam se da su i ljudi u klubu i svi koji prate košarku i Slaviju. Lijep uspjeh za cijelu ekipu i pojedinačno.

U Promu je prošle sezone možda imao statistički bolje brojke, ali sveukupno ova sezona je za njega bolja i zrelija prije svega.

- Sigurno drugačija sezona. Ovdje imam drugačiju ulogu nego prošle sezone. Prošle godine sam imao isključivo poentersku ulogu i sa statističke strane ta je sezona bolja. Ali, ovdje sam bio dosta zreliji, bilo je i razigravanja saigrača, prepoznavanja igre. Probao sam da se uklopim u sistem igre koji je on postavio i na neke njegove zamisli. Nadam se da sam uspio u tome i pomogao ekipi i sebi.

O tome da li će ostati u Slaviji još nije razmišljao. Otvoren je za svaki razgovor i ne bi imao ništa protiv da ostane.

- Prvo mi je plan da se odmorim. Sve opcije su igri. Svi treba prvo da se košarkaški odmorimo, razmislimo i da onda porazgovaramo. Što da ne, sve opcije su otvorene.

Utakmica Slavija - Široki igra se večeras od 20 sati u Sportskoj dvorani "Slavija".