XS
SM
MD
LG

Široki prejak za Sokolove

Košarkaši Širokog su u drugoj utakmici četvrtfinala play-offa još jednom ubjedljivo savladali Slaviju 97:64 i tako zaključili seriju sa 2:0 za plasman u polufinale.

Još jednom se pokazalo da kada je motivacija Širokom na maksimalnom nivou da je to teško uhvatljivo za Slaviju i da to jednostavno nije taj nivou u ovom trenutku.

Kao i u meču u subotu, Slavija je i u ovom bila u egalu tek prvu četvrtinu, a već u finišu iste su tek na trenutak pali i to je Širokom bilo dovoljno da napravi razliku. Promašila je Slavija i nekoliko zicera i Široki od 14:12 na tri minute do kraja pravi 9:0 za 23:12 i odlazak na prvu pauzu.

Sigurnu dvocifrenu prednost Širokobriježani održavaju do samog kraja utakmice i nastavljaju da grade „višak“. Bio je tim Ivana Velića od prvog do posljednjeg momenta fokusiran, a jedina razlika u odnosu na prvi meč u Širokom Brijegu je što se ovaj put nisu razigrali mlađi igrači sa klupe, već su Ive Ivanov, Filip Kraljević uz Daishona Knighta i Emmanuela Littlea nosili igru.

Slavija je tek poslije trojke Henryja Tanksleya u trećoj četvrtini malo živnula i prišla na 13 razlike, ali je to bilo kratkog daha, nakon toga Široki ubrzava i u 4/4 melje do kraja Sokolove za ubjedljiv trijumf, ali i zaslužene aplauze na kraju ove utamice.

„Dajte cijeli iznos“

Šesti igrač Slavije u ovoj sezoni, vjerni Sokolovi, i u ovoj utakmici nisu štedili glasove i dlanove, a kada je Široki pravio veliku prednost pjesma je bila sve glasnija. Na kraju uz velike aplauze i povike „šampioni, šampioni“ ispratili su svoje ljubimce sa terena za ovu sezonu. Iskrene pozdrave dobili su i od košarkaša Širokog. Rukovodstvo Slavije je uoči ove utakmice najavilo da će pola iznosa od ulaznica uplatiti u humanitarne svrhe za liječnje Magdalene Vlaški iz Trnova, pa su Sokolovi u finišu prvog poluvremena razvili transparent „Dajte cijeli iznos“, što je naišlo na odobravanja kompletne dvorane.

Najefikasniji u ekipi Širokog bili su Ive Ivanov sa po 16 poena, dok je kod Slavije Makale Foreman ubacio 14.

SLAVIJA – ŠIROKI  64:97 (12:23, 21:25, 17:21, 14:28)
SRC „Slavija“
Gledalaca: 500
Sudije: Haris Bijedić, Božidar Radanović i Mario Šutalo

SLAVIJA: Foreman 14, Ilić 11, Maran 2, Šehovac, Elez 8, Njegovanvoić, Tanksley 11, Krunić 5, Damjanović 11, Lalović, Pejičić 2, Jovanović

ŠIROKI: Ivanov 16, Kraljević 14, Little 12, Knight 16, Brala 9, Brzoja 8, J. Čović, Miletić 5, Galić 2, M. Čović 3, Vujanović 12