XS
SM
MD
LG

Foreman završio prvu evropsku sezonu: Bila je dobra, uživao sam

Prva evropska sezona arhivirana Foto/ Vasilije Marković

Bek Slavije iz Istočnog Sarajeva, Makale Foreman, završio je svoju prvu evropsku sezonu i sa Sokolovima je dobacio do plej-ofa prvenstva Bosne i Hercegovine.

Foreman je bio jedan od prvih novajlija u Slaviji u ljetošnjem sastavljanju tima i dobro se snašao u Istočnom Sarajevu i iako je bilo i dobrih i loših izdanja, na kraju ostaje kao činjenica da je svojom igrom donio neke bitne pobjede Sokolovima. Na kraju, statika ovog kombo beka kaže da je u prosjeku bilježio 14.7 poena, uz 2.3 skoka i 2.6 asistencija.

- Bila je ovo dobra sezona uprkos svim promjenama rostera tokom godine. Volio bih da je moglo biti drugačije, ali to je odlično iskustvo za mene u mojoj prvoj evropskoj godini. Zadovoljan sam svojom sezonom. Osjećam da sam doprinio i pomogao timu da dođe do plej-ofa u svojoj prvoj sezoni u ligi, rekao je za naš portal Makale Foreman.

Njegova očekivanja koja je imao pred dolazak iz Amerike su ispunjena.

- Jesu. Bilo je to da uđemo u plej-of i to smo i uradili. To je dobro iskustvo u mojoj prvoj godini igranja u Evropi.

Sa "Mikijem", kako mu je ubrzo nakon dolaska postalo ime tokom boravka u Istočnom Sarajevu, smo razgovarali neposredno pred polazak kući na odmor, a o daljim planovima, odlasku ili ostanku, još uvijek razmišlja.

- Iskreno, još uvijek ne znam kakav je plan. Još uvijek razmišljam i treba da porazgovaram sa svojim agentom oko narednih koraka za budućnost.

Na kraju, priznaje da je uživao u svojoj prvoj evropskoj sezoni.

- Sviđa mi se. Drugačije je nego što sam igrao do sada, ali sam uživao.