XS
SM
MD
LG

Radnik zakazao finalnu seriju protiv Mostar SG

Futsaleri Radnika drugi su finalista Premijer lige Bosne i Hercegovine u futsalu.

Semberci su večeras u Širokom Brijegu napravili "brejk" i pobjedom 3:2 dobijaju seriju 2:0 i idu na megdan FC Mostar SG koji je sinoć završio posao u Gornjem Vakufu/ Iskoplju.

Sjajno je krenula ova utakmica i već u drugoj minuti Mirko Marinković se na asistenciju Davora Arnautovića sjajno snalazi i pogađa za vodstvo od 1:0. Ipak, radost gostiju nije dugo trajala jer poslije prekida Ivan Peko asistira za Anta Grbešića koji pogađa za 1:1.

Novo vodstvo Radnik ima u osmoj minuti. Danijel Ružičić odlično spušta loptu za Cvijetina Pavića, ovaj asistira za Mirka Marinkovića koji po običaju zatvara drugu stativu i to je 2:1.

Širokobriježani se opet vraćaju u vodstvo u 14. minuti. Ovaj put je višak "izdao" Semberce, greška u dodavanju i presječana lopta za kontru Hercegovine koju lijepo završava kapiten Mario Mikulić za rezultat prvog dijela.

Do trećeg gola, a ispostaviće se i pobjednosnog Radnik dolazi u 26. minuti. Lopta pogađa u ruku Ivana Peku, a Dušan Berak pokazuje na penal. Loptu je uzeo Davor Arnautović i iako mu je Rašić pročitao stranu ipak pogađa za 3:2, te iako se možda očekivao i još koji gol, postavlja konačan rezultat.

MNK HERCEGOVINA - KMF RADNIK MD SHOP 2:3 (2:2)
Dvorana "Pecara"
Gledalaca: 250
Sudije: Farik Kečo (Sarajevo) i Dušan Berak (Trebinje)
Strijelci:0:1 Marinković 2, 1:1 Grbešić 3, 1:2 Marinković 8, 2:2 Mikulić 14, 2:3 Arnautović 26 (6m)
Žuti kartoni: Marić, Peko, Grbešić (Hercegovina), Arnautović (Radnik)

HERCEGOVINA: Rašić, Ćavar, Peko, Marić, Grbešić, Marušić, A.Čolak, Palac, Mikulić, L. Čolak, Zovko, Odak, Kvesić

RADNIK: Ružičić, Pavlović, Marinković, Pavić, Arnautović, Pejić, Odžaklić, Trifković, Jović, Miljković, DŽombić, Rakić