XS
SM
MD
LG

Radujković: Želim pokazati svoj puni potencijal

Radujković u novom izazovu/ FC Salines

Dvadesetogodišnji Miloš Radujković poslije dvije sezone futsal afirmacije u Salinesu odabrao je hrvatsku Rijeku za svoju novu stanicu u karijeri. Ambiciozni hrvatski drugoligaš privukao je reprezentativca Bosne i Hercegovine u svoje redove, a kako govori u razgovoru za SportDC, čini se da je presudna stvar bila ta što će na klupi ovog kluba u narednoj sezoni sjediti trener Duje Maretić. 

- Ponudu iz Rijeke sam dobio prije nekih dvadeset dana. Kontaktirao me je predsjednik kluba, iznio mi ambicije kluba prvenstveno, a kada mi je uz to još rekao i ko će biti novi trener, mislim da je to bilo presudno da se odlučim upravo za Rijeku. Moje želje su svakako bile da se u predstojećoj sezoni oprobam u nekoj drugoj ligi i mislim da je Rijeka i prva jedinstvena liga odlična za moj dalji razvoj i da nisam pogriješio što se tiče odabira kluba, govori nam Miloš Radujković, pa ističe svoje ambicije:

- Što se tiče samog odlaska u Rijeku, očekujem naravno da se prvenstveno borimo za ulazak u najjači rang, što nam je i prvobitni cilj. Želim da pokažem svoj puni potencijal i da što više pomognem svojim novi saigračima da ostvarimo prvobitni cilj, a to je ulazak u Prvu ligu.

Trener Predrag Rajić ubacio ga je u Salinesov sistem i poslije prve sezone u kojoj se navikavao na njega, u drugoj je već postao noseći igrač Jarčeva iz Tuzle.

- Prva sezona u Tuzli za mene i nije bila baš laka. Borio sam se za mjesto u timu, trudio sam se da što više stvari koje trener traži od mene prenesem na teren. Već druge sezone sam ušao u šablon, dobio sam na samopouzdanju, s tim da sam imao i znatno veću minutažu nego prve godine. Nije mi bilo teško da se prilagodim sa svime što nosi teren sa sobom. Htio bih i ovom prilikom da se zahvalim Predragu Rajiću koji je vjerovao u mene u svakom momentu i bio moja najveća podrška u klubu. Moje mišljenje je da u čitavoj Bosni i Hercegovini, najbolji klub da se afirmiše mladi igrač jeste upravo Salines. Rajić je već sproveo taj sistem da klub istrpi mladog igrača i da mu pruži šansu.

Dvije godine u Tuzli pamtiće po dobrom i Salines će i dalje u njemu imati velikog navijača.

- U Tuzli sam proveo dvije prelijepe godine. Iskreno, nije mi bilo lako da donesem odluku da odem iz Salinesa. Grad, svi ljudi koje sam upoznao u klubu, sa kojima sam imao priliku da radim, svi će mi oni ostati u najljepšem sjećanju i rado ću se prisjećati tih momenata sa njima u  budućnosti. Želio bih još jednom da se zahvalim svim mojim saigračima i svim ljudima u klubu i da im poželim sreću u narednoj sezoni u ligi. Neću više nositi dres Jarčeva, ali neću prestati biti jedan od njih i uvijek ću biti njihov šesti igrač.