XS
SM
MD
LG

Radnik ispustio prednost sa poluvremena, Mostar SG napravio brejk u Bijeljini

Futsaleri FC Mostar SG su u prvoj utakmici finalne serije za prvaka Bosne i Hercegovine savladali Radnik u Bijeljini poslije boljeg izvođenja šesteraca. U regularnom dijelu bilo je 5:5, poslije produžetaka nije bilo promjene rezultata, a u šestercima Mostar SG dobija utakmicu 9:8 i tako nastavlja niz ove sezone da u duelima ove dvije ekipe isključivo slavi gost.
Ono što se očekivalo da će biti u Bijeljini to smo i dobili, borba na jednu loptu u kojoj nijanse odluče. Nije sigurno to bio futsal u kojem se "umiralo" u ljepoti, nije se to ni očekivalo. Radnik, koji je bio bez Davora Arnautović, odmah je krenuo sa viškom, ali prilično strpljivo i sa dosta rezerve. Dugo je trajao prvi napad, nisu ni pokušavali prema Ahmedpourovom golu, a onda Džombić šutira visoko preko gola. Na drugoj strani uzvraća BIlal Jelić sa distance snažnim šutem, Danijel Ružičić uz manje poteškoće brani.

Radnik do prvog gola stiže u osmoj minuti. Još jedan dug, strpljiv napad, Dejan Pavlović spušta loptu na stranu za Mirka Marinkovića koji iz jako teške pozicije pogađa kontra rašlje za vodstvo Semberaca. Definitivno, morao je Iranac na golu Mostaraca da pokuša bolje da reaguje u ovoj situaciji. 

Diktirao je Radnik svojim "viškom" tempo ove utakmice. Bio je to prilično spor ritam, nije bilo mnogo trke i napadi Semberaca su trajali dosta dugo, te vidimo tek po neki pokušaj na obje strane. Iz jedne dobre odbrane Miljana Odžaklića na Sutonu dolazi odlična šansa za Mirka Marinkovića, ne pogađa, a na drugoj strani Ružičić brani štu Slobodana Rajčevića.

U završnici poluvremena golovi padaju kao na traci. Prvo je Ružičić uhvatio šut Jelića, bacio loptu brzo naprijed, Mirko Marinković i Vladimir Džombić razmijenjuju dupli pas, a najbolji strijelac lige postiže svoj drugi gol večeras za 2:0. Odmah je to bio znak Mostarcima da i oni krenu sa Marijom Aladžićem kao golmanom-igračem i to u prvom napadu daje rezultat. Nermin Kahvedžić asistira, Aladžić zatvara drugu stativu i to je 2:1.

Na devet sekundi do kraja poluvremena Radnik postiže i treći gol i ipak ide sa +2 na odmor. Gosto je šutirao, Džombić izblokirao, a onda preko čitavog terena pogodio za 3:1 i radost Bijeljinaca.

U drugom poluvremenu potpuno drugačija slika na terenu. Mostar SG je preuzeo konce igre i sa "viškom" krenuo po izjednačenje. Djelovalo je da je Radnik ostao bez gasa, da to nije bila ona energija iz prvog poluvremena i vrlo brzo Mostarci smanjuju. Sada je Mostar SG radio sve ono što je Radnik radio u prvom dijelu, bili su strpljivi i iz tog strpljenja opasni po gol domaćih. Odličnu šansu je napravio Aladžić na "višak", Ružičić brani, a isti ishod je i u sljedećem napadu kada Aladžić umalo kažnjava dekoncentrisanost Pavlovića, izlazi sam na Ružičića, ali golman Radnika ne da. Što nije uradio Aladžić tada, jeste Bilal Jelić u 28. minuti utakmice. Svoju drugu asistenciju upisuje Nermin Kahvedžić, a drugu stativu zatvara Bilal Jelić i pogađa za 3:3. Do potpunog preokreta Mostar SG stiže u 31. minuti utakmice. Veliku grešku je napravio Ružičić, Kahvedžić presjeca njegov pas, piše mu se i treća asistencija, a Bilal Jelić sa pola terena pogađa na prazan gol za 4:3. Kako došlo vodstvo, tako je i otišlo Mostarcima tri minute kasnije. Veliku grešku pravi Gosto u pasu, Cvijetin Pavić je na liniji dodavanja, blokira udarac, a lopta se odbija u nebranjenu mrežu za 4:4.

Vatromet golova u drugom poluvremenu nastavio je Slobodan Rajčević. Ovaj put nije u pitanju greška, napokon, već velemajstorija reprezentativca Srbije i topovski lopta ide u bliže rašlje Ružičićevog gola. Ni to vodstvo nije trajalo dugo jer odmah u narednom napadu jako lijepu akciju Radnika i izigranu odbranu Mostaraca završava Mirko Marinković za 5:5. Manje-više to je i bilo to. U posljednjih pet minuta Mostar SG uglavnom drži loptu i ne dozvoljava Radniku da je preuzme i možda nekom akcijom zaprijeti njihovom golu, te se odlazi u produžetke.

U prvom produžetku Aladžić skida golmanski dres i Mostar SG napada sa četvoricom, a vidimo tek po jedan dobar šut na obje strane. Prvo upravo Aladžić šutira, Ružičić brani, a na drugoj strani Dejan Pavlović trese prečku Ahmedpourovog gola. U drugom produžetku opet Mostar SG koristi golmana-igrača, pet minuta protiče bez šansi i ide se u šesterce.

U šestercima prva serija neuspješna za oba tima, Ahmedpour i Ružičić brane udarce Odžaklića i Rajčevića. Slijede potom sigurni šesterci Džombića i Stefana Rakića sa jedne strane, odnosno Goste i Kahvedžića na drugoj strani. U četvrtoj seriji Jović pogađa stativu, a Aladžić je siguran i prednost prelazi na stranu Mostaraca, koju potvrđuje u petoj seriji Bilal Jelić za vodstvo od 1:0 u seriji.