XS
SM
MD
LG

Partizan preživeo Studente

U trećem meču četvrtfinalne serije, Partizan Mozzart Bet je pred više od 14.000 ljudi u Štark areni savladao SC Derbi sa 112:83 (27:21, 30:17, 23:25, 32:20)

Parni valjak je bio ubedljiv u "majstorici" četvrtfinala AdmiralBet ABA lige. U trećem, odlučujućem meču, Partizan Mozzart Bet je pred više od 14.000 gledalaca savladao SC Derbi sa velikih 112:83. 

Početak utakmice u Štark areni je najavljivao još jedan težak duel, jer su gosti prvi stekli prednost koju crno-beli nisu uspevali da sustignu sve do poslednjih dva minuta prvog perioda. Serijom poena koju je predvodio Džejms Naneli, Partizan Mozzart Bet je stigao do 27:21. U drugoj deonici, Parni valjak je nastavio da dodaje gas, a prednost koja je veoma brzno postala dvocifrena, na u tom trenutku maksimalnih +19 je trojkom uz zvuk sirene povećao kapiten Kevin Panter. 

Drugo poluvreme je donelo nastavak dominacije Partizana Mozzart Bet pod oba koša, što je bio signal da trener Željko Obradović može da koliko-toliko raposredi minutažu i ukaže šansu mladom Savu Drezgiću koji je sa 16 godina iskusio kako je igrati u plej-ofu regionaonog šampionata. 

Do kraja susreta, svi igrači crno-belih sa izuzetkom Balše Koprivice su se upisali u listu strelaca, a svih 12 košarkaša je imalo priliku da igra. Posle meča, trener Partizana Mozzart Bet Željko Obradović je na konferenciji za medije izjavio: 

"Čestitam ekipi Studentskog centra na svemu što su pokazali u ovoj plej-of seriji protiv nas. Evidentno da su prve dve utakmice igrali na drugom nivou, da smo mi takođe večeras igrali mnogo bolje i neke razlike statistike i golim okom je moglo sve da se vidi. Od pristupa, želje i koncentracije. Vratili smo se na način na koji smo igrali ranije, na velikom broju poena. Želim da istaknem ovaj ambijent koji su napravili naši navijači, skoro 15 hiljada ljudi. Fascinantno zaista. To je ono što ja pokušavam igračima da objasnim. Da oni igraju u atmosferi koju će retko kad imati prilike u životu da dožive, gde god da budu otišli odavde. Kada izađeš da igraš pred ovakvom publikom i navijačima koji te bodre u toku cele sezone, kada si bio u problemima, i kad nisi, uvek je ista vrsta pomoći, želje da se pomogne timu, onda to moraš da ceniš i mora da ti da dodatnu motivaciju. Nadam se da ćemo u tom stilu nastaviti u polufinalu protiv Olimpije", poručio je Obradović. 

 

Partizan Mozzart Bet

Ledej 14, Dregzić 2, Koprivica, Panter 9, Smailagić 14, Papapetru 7, Egzum 9, Naneli 17, Lesor 13, Trifunović 5, Anđušić 10, Madar 12

SC Derbi

Megi 10, Pavličević 11, Ivanović, Vučeljić, Slavković 5, Hadžibegović 10, Goranović, Baćović, Tasić 14, T. Ivišić 9, Z. Ivišić 13, Drežnjak 11

(Foto: Dragana Stjepanović)