XS
SM
MD
LG

Novi skandal trese ženski fudbal u Srbiji: Zoran Arsić se oglasio svojim saopštenjem prema FSS

Zoran Arsić, prvi čovjek Spartaka

Zoran Arsić, prvi čovjek aktuelnog prvaka Srbije, Spartaka iz Subotice uputio je zvaničan e-mail fudbalskom savezu Srbije gdje je odbacio sve mogućnosti oko suspenzije svog kluba vezano za neizmirenja finansijskih obaveza prema službenimim licima FS Srbije.

Njegovo saopštenje i e-mail prenosimo u cijelosti bez bilo kakvih prepravki:

Poštovani nosioci funkcija FS Srbije,

potvrđujemo da smo zaprimili e-mail dana 24/05/2023 u 21:03 od Komesara za takmičenje Super lige Srbije za žene g-dina Momčila Marića, a ovim putem želimo da se obratimo lično Komesaru za takmičenje Super lige Srbije za žene.

Dana, 24/05/2023 godine u 21:03 smo zaprimili putem maila zvanično OBAVEŠTENJE U SUSPENZIJI ŽFK SPARTAK SUBOTICA, kao i sve selekcije kluba zbog neizmirenja finansijskih obaveza prema službenim licima FS Srbije za poslednju odigranu utakmicu odigranu u Subotici - 5.kolo plejofa SLSŽ (20.05.2023.godine od 17:00 časova). Za ŽFK Spartak ovo nije ništa novo, već DOKAZ da u kontinuitetu godinama unazad se pojedinci iživljavaju nad našim klubom, dovodeći u pitanje prevashodno ugled ovog uzornog sportskog kolektiva, šireći tako neistine i laži. Suprotno svemu ovome, kao odgovorni ljudi tvrdimo da su sredstva na zakonit način sa svim uplaćenim porezima-doprinosima doznačeni službenim licima FSS (Dokaz o uplati u prilogu maila - izvod banke). Najveći apsurd koji se dešava je da nismo dobili ODLUKU o susprenziji, jer se vrlo dobro zna po fudbalskim propisima ko može da izrekne odluku o suspenziji, to je ujedno i pitanje za nosioce funkcija FS Srbije - po kom osnovu je Komesar za takmičenje Super lige Srbije za žene izrekao SUSPENZIJU (putem maila?!) pozivajući se na izmišljenu prijavu službenih lica za koju INSISTRIRAMO DA NAM SE DOSTAVI sa tačnim podacima o podnosiocu prijave, vremenu, datuma i sadržajem iste.

Nonses je da se Komesar za takmičenje Super lige Srbije za žene poziva na fudbalske propise, jer je on poslednji koji na to ima pravo jer je predstavnik FSS koji najviše i na najgrublji način krši fudbalske propise. Zbog ovakve PROVOKACIJE i stalnog izazivanja komflikta sa ljudima iz Spartaka ZAHTEVAMO hitan sastanak u FS Srbije sa najvišim funkcionerima saveza da raspravimo nekoliko važnih stvari koji opterećuju odnose FSS i ŽFK Spartak zbog ovakvih pojedinaca, ovakvog načina rada, nestručnog rada i grubog kršenja fudbalskih propisa od strane predstavnika FSS koji zloupotrebljavaju službeni položaj na štetu našeg uglednog kluba.

Tražimo da se Komesar za takmičenje javno izvine ŽFK Spartak zbog ovog osmišljenog incidenta i iznošenja neistina po pitanju neizmirenih obaveza prema FS Srbije.

Zbog ovakvog načina rada obaveštavamo FS Srbije da Komesar za takmičenje Super lige Srbije za žene nije dobrodošao na utakmice ŽFK Spartak zbog statusa koji nam neopravdano dodeljuje gde se bukvalno trudi da minimizira naš ugled i značaj koji smo gradili godinama unazad, kako na terenu, tako i u delu organizacije gde smo klub za ponos i primer. Posebno želimo da podrvučemo Komesarovo pozivanje na fudbalske propise da bi bilo sasvim uputno da pre odigravnja poslednjeg 6.kola plejofa Super lige Srbije za žene, uredi tabelu Super lige Srbije za žene (plejof) tako što će to učini u skladu sa Propozicija za takmičenje Super lige Srbije za žene, što ga obavezuje - jer utakmice koje su pod žalbama ni u kom slučaju ne mogu biti registrovane do donošenja konačnih odluka organa saveza i tako pokaže doslednost u primeni i poštovanju fudbalskih propisa koji ga obavezuju, a ne da demonstrira silu prema našem kolektivu i neka svoja privatna pravila. Upravo zbog nepostupanja Komesara shodno fudbalskim propisima, ne može se proglasiti ko je šampion Srbije, niti se zna ko će igrati baraž jer je upravo svojim ne-radom i nepoštovanjem rokova i propisa doveo sve u zabludu, kao i današnjim primerom - neopravdanom SUSPENZIJOM doveo zabludu sve kako ŽFK Spartak nije platio službena lica, što je GRUBA NEISTINA i ovo ukazuje da Komesar ovo radi svesno i namerno, kako bi iritirao, provocirao i održavao komflikt Spartaka i predstavnike FSS.

Iz priloženog se vidi da je Komesar za takmičenje brže bolje požurio da obavesti svoje nadređene o senzacionalnoj suspenziji putem maila, da opravda očekivanja pojedinaca - što je za svaku osudu da se na ovakav način bruka FS Srbije.

Subotica, 24/05/2023 (22:06)

Zoran Arsić
Predsednik ŽFK Spartak Subotica


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6