XS
SM
MD
LG

Kovač i Mujezinović najavili utakmicu sezone

Tomislav Kovač

Za vikend ćemo dobiti novog premijerligaša u bh. ženskom fudbalu, a priliku za tako nešto imaće Inter Posušje i Sloboda Tuzla, koji će u direktnom međusobnom duelu u posljednjem kolu u ovoj sezoni Prve ženske lige Federacije Bosne i Hercegovine sami sebi krojiti sudbinu.

Sloboda je trenutno prvoplasirana na tabeli sa 41 osvojenim bodom, a Inter ima bod manje, tako da Slobodi sve odgovara osim poraza, a Interu pobjeda bilo kojim rezultatom donosi Premijer žensku ligu Bosne i Hercegovine, a odavno ovako nije bilo zanimljivo u prvenstvu.

I jedan i drugi tim su u odličnoj formi u posljednje vrijeme, ali mjesta u društvu najboljih ima samo za jedan klub.

Trener Intera, Tomislav Kovač istakao je da ih sigurno očekuje teška utakmica, ali da će dati sve od sebe da ispune cilj i se plasiraju u Premijer ligu.

- Šta reći prije ovakve utakmice, rijetko se i odigravaju, da posljednje kolo u sezoni odlučuje plasman u najviši rang i jednoj i drugoj ekipi. Mislim da nas očekuje jedan spektakl što se tiče ženskog fudbala i smatram da u ovakvim mečevima nema favorita. Izuzetno respektujemo ekipu Slobode i znamo njihove kvalitete, tako da sigurno da nas očekuje veoma teška i neizvjesna utakmica do samoga kraja. Nadam se da će stadion Mokri Dolac biti poprilično popunjen i da će ljubitelji ženskog fudbala uživati u ambijentu i duelu koji će definitivno biti kvalitetan, pogotovo što se radi o ekipama koje su sigurno mnogo pokazale u posljednje vrijeme. Neka utakmica prođe u fer i sportskom nadmetanju i neka bolji se plasira u Premijer ligu. Želim sreću svojoj ekipi, kao i gostima iz Tuzle, rekao je Kovač za SportDC.

Sa druge strane Armin Mujezinović, trener tuzlanske Slobode rekao je da mnogo ima poštovanja prema Interu i da ih očekuje najteža utakmica u istoriji kluba

- Prema mom skromnom mišljenju obzirom na sve prikazano kako u prethodnoj tako i u ovoj sezoni obe ekipe zaslužuju prolaz. Čvrsto vjerujemo da nas sutra očekuje jedna vrhunska utakmica ženskih ekipe koje će ponuditi gledaoci i javnosti pravu borbu i fudbalski kvalitet mislim koji prevazilazi ovaj rang takmičenja. Najvažnija stvar za nas da dolazimo u punom sastavu i Interu ćemo suprodstaviti sve ono najbolje što naša ekipa ima, te uz pristup borbenosti koja nas je krasila nadam se da ćemo uspjeti sačuvati prednost sa kojom ulazimo u susret. Protivniku želimo sreću i da pobjedi fudbal. U takmičarskoj borbi protiv ekipe koju maksimalno poštujemo želimo pružiti maksimum i uspjeti u našem cilju, izjavio je Mujezinović.

Meč će se igrati na Mokrom Docu u subotu od 15:00 časova, a glavna sutkinja utakmice je Merima Čelik iz Sarajeva, a njoj će pomagati Merima Čamo-Tanović iz Mostara i Petra Obradović iz Stoca. Kontrolor suđenja je Semir Kaplan iz Stoca, dok je delegat Matea Lozančić iz Livna.

Armin Mujezinović


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6